Програму Бі-бі-сі за участі націоналіста Гріффіна дивилися 8 мільйонів глядачів

23 Жовтня 2009
11542
23 Жовтня 2009
17:58

Програму Бі-бі-сі за участі націоналіста Гріффіна дивилися 8 мільйонів глядачів

11542
Програму Бі-бі-сі за участі націоналіста Гріффіна дивилися 8 мільйонів глядачів

Завдяки участі у телепрограмі Question Time лідера ультраправої  партії Ніка Гріффіна корпорація Бі-бі-сі отримала рекордні рейтинги. Про це повідомляє британська газета The Times.

 

Понад 8 мільйонів осіб слідкували за ходом дискусії. Це найбільший показник програми за 30 років, середня аудиторія якої становить 2-3 мільйони глядачів. За результатами тижня, Question Time побила навіть показники рейтингового конкурсу Strictly Come Dancing.

 

«Така значна аудиторія явно демонструє інтерес громадськості до окремих політичних діячів», - задоволений виконувач обов'язків генерального директора Бі-бі-сі Марк Біфорд.

 

Він підкреслив, що під час ефіру Бі-бі-сі витримала нейтральну позицію, усі запитання лідеру Британської національної партії (БНП) ставила аудиторія.

 

Чотири з п'яти запитань панельної дискусії стосувалися безпосередньо діяльності БНП. У п'ятому йшлося про суперечливу колонку у газеті Daily Mail на смерть співака Стівена Гетелі, котрого пан Гріффін назвав геєм у некоректній формі.

 

Під час програми Гріффін був нервовий і незібраний, пише The Times. Втім це не завадило йому ще раз озвучити фірмові расистські репліки, що зокрема стосувалися мультикультуралізму.

 

По закінченню ефіру лідер БНП зібрав журналістів на узбережжі Темзи і оголосив: «Це була не програма Question Time! Це було лінчування!».

 

Як і передбачалоось, у день скандального ефіру телецентр оточили близько 500 протестувальників. Та вони не могли перешкодити пану Гріффіну потрапити у студію. За даними Скотленд Ярда, під час зіткнення з демонстрантами трьох чиновників поранили,  шістьох демонстрантів арештували.

 

Дебати довкола лідера БНП тривають і досі. На адресу Бі-бі-сі продовжують надходити відгуки невдоволених. Лише протягом дня 243 глядачі поскаржилися, що програма була налаштована проти Гріффіна. Ще 114 осіб висловили свій простест проти  рішення його запросити.

 

Рішуче розкритикувала Бі-бі-сі за її рішення  перший темношкірий член парламенту жінок країни та представниця вченої ради ТБ Бі-бі-сі Діана Абботт. Вона звинуватила корпорацію у тому, що та виставила Гріффіна жертвою, на що він і розраховував.

 

«Участь у програмі дала йому непотрібну можливість засвітитися, непотрібну довіру. А виявляти довіру до прибічників  фашизму посеред процесу їх занепаду - дуже небезпечна річ», - зауважила пані Абботт.

 

Засудив програму  міністр Об'єднаного Королівства у справах Уельса Пітер Хейн, який взяв участь у програмі як відомий учасник кампанії проти апартеїду, що проводилася у ЮАР у 70-х. Він сказав: «Бі-бі-сі має бути соромно за цього одноосібного расиста, якому вона подарувала чи ненайбільшу люб'язністю за всю брудну історію фашизму».

 

Задоволені участю у програмі їх лідера представники БНП та їх прибічники. Французький ультраправий лідер Жан-Марі Ле Пен вже встиг помітити, що його підтримка подвоїлась. Він переконаний: участь Гріффіна у шоу сприятиме зростанню популярності БНП.

 

Як писала «Детектор медіа», обговорення участі в ефірі Question Time пана Гріффіна стало справжнім яблуком розбрату в дні, коли британці зазвичай мирно святкують національне свято - День яблука.

 

Новина про те, що він виступить в ефірі Бі-бі-сі, не на жарт розхвилювала громадськість країни. Адже БНП тут багато хто зневажає за профашистські погляди та грубі прояви націоналізму. Партія відома антисемітськими гаслами, а також відвертою зневагою ісламу. Її статут орієнтується на такі цінності, як «біологічні расові відмінності» чи «перешкоджання небілій іміграції».

 

«Детектор медіа»

 

Фото - www.timesonline.co.uk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11542
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Г.Б.
5319 дн. тому
//А хіба між расами немає біологічних відмінностей? Людина висловлює досить банальні істини, а його ледве не дияволом малюють.// Наиболее характерны отличия на примере темнокожих граждан США (негров, мулатов, метисов). Составляя до четверти населения, имея одинаковые образовательные и социальные возможности, из двух сотен американцев - лауреатов Нобелевской премии в интеллектуальных областях человечества - только три с половиной процента темнокожие. Китайцы и японцы наоборот. Процент нобелевских лауреатов превышает их процент в населении США. О американских евреях умолчим по определению, чтобы не обвинили в иудейском фашизме и расизме. Человеческий ублюдок, монстр и душегуб Адольф Гитлер уничижительно отзывался о негритянской расе. Смешение европейцев с неграми называл расовой деградацией. Вероятно, не уважаемый Адольф Алоизович обходил вниманием успехи чернокожих в физических видах спорта, полагая для человечества интеллектуальный путь развития преимущественным.
Петя
5319 дн. тому
А хіба між расами немає біологічних відмінностей? Людина висловлює досить банальні істини, а його ледве не дияволом малюють.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду