Львівська міськрада просить СБУ та Генпрокуратуру прочитати статтю Табачника в «Известиях»

22 Жовтня 2009
19636
22 Жовтня 2009
12:52

Львівська міськрада просить СБУ та Генпрокуратуру прочитати статтю Табачника в «Известиях»

19636
Львівська міськрада просить СБУ та Генпрокуратуру прочитати статтю Табачника в «Известиях»

Депутати Львівської міської ради більшістю голосів підтримали  звернення депутатської фракції «Наша Україна» у міськраді до голови СБУ та Генпрокурора України з вимогою порушити кримінальну справу проти народного депутата від Партії регіонів,  колишнього віце-прем'єр-міністра з гуманітарних питань Дмитра Табачника за образу гідності громадян України, порушення окремих статей ККУ та непрямий заклик до порушення територіальної цілісності України, повідомляє Львівський портал.

 

Підставою для цього депутати вважають статтю Табачника у газеті «Известия» від 23 вересня під назвою «Від Ріббентропа до майдану. Парадоксальні наслідки сталінської зовнішньої політики».

 

Депутати вбачають в цій статті патологічну ненависть до всього українського. «Вістря своєї ненависті Табачник скеровує проти Галичини і галичан» - наголошено в зверненні.

 

Окрім львівських, на статтю в «Известиях» звернули увагу й чернівецькі депутати. Депутатська група Чернівецької обласної ради «Народна Партія і ПОРА за порядок у Буковинському домі» закликає Чернівецьку обласну раду прийняти звернення до Генеральної прокуратури з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності народного депутат від Партії регіонів Дмитра Табачника за вищевказану статтю, пише Pro.UA.

 

«Детектор медіа» звернулася по коментар до В'ячеслава Якубенка, адвоката, кандидата юридичних наук, який не вважає, що у діях автора статті є склад злочину.

 

«На  мою думку, склад злочину в  діях Табачника Д.В. відсутній. Депутати місцевих рад, вимагаючи порушити кримінальну справу, мають на увазі статті 110 («Посягання на територіальну цілісність та недоторканність України») та 161 («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії») Кримінального кодексу України. У першому випадку автор статті не закликав до вчинення дій, спрямованих  на зміну території України. Як видно з тексту статті, він лише припускав, що було б в історії, якби...Про порушення рівноправності громадян залежно від національної належності також не може йтися. Хоча б тому, що галичани об'єктивно не є окремою нацією, та і закликів ставитися до них вороже я у статті не помітив», - сказав  Якубенко.

 

Як вважає фахівець, до статті варто ставитися як до «гострої історичної дискусії». Повністю з коментарем можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19636
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
5307 дн. тому
Табачнік свідомо став головним генератором антисемітизму в Україні
Г.Б.
5307 дн. тому
Тільки в країні потворної демократії і суцільної корупції можливі подібні цьому гомунскулу доктори історичних наук. Колись буде надрукований чорний каталог псевдо політиків, псевдо вчених, псевдо істориків, псевдо українців. В усіх чотирьох розділах місце Табачнику забезпечене.
буба
5307 дн. тому
На статью Табачника надо обратить внимание еще и Польше. Оказывается, Польша просто мечтала, чтобы СССР оккупировал ее. Еще бы: ведь самой Польши в сентябре 1939 г., оказывается, уже "не существовало". Ясный пень, чего полякам в такой ситуации было хотеть - прихода русских, конечно. В общем, Сталин спас не только Западную Украину, но и полПольши (спася попутно Финляндию).
G.B.
5307 дн. тому
Извините за преувеличение, этот г о с п о д и н, прежде всего страстотерпец неудовлетворенными сексуальными комплексами. Когда сие изображающее интеллигента ничтожество будут жарить на медленном огне на сковородке - не националисты, работяги черти! - даже сатана убежит из кунсткамеры. Выдержать такую вонь без противогаза просто невозможно!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду