За основу прийнято законопроект щодо протидії дитячій порнографії в інтернеті

22 Жовтня 2009
20672
22 Жовтня 2009
10:52

За основу прийнято законопроект щодо протидії дитячій порнографії в інтернеті

20672
За основу прийнято законопроект щодо протидії дитячій порнографії в інтернеті

Верховна Рада 22 жовтня 2009 року прийняла за основу проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії розповсюдженню дитячої порнографії», № 3172, поданий народним депутатом Павлом Унгуряном (фракція БЮТ). За це рішення проголосували 404 народні депутати. Парламент вирішив доручити профільному комітету підготувати цей законопроект за скороченою процедурою (тобто за 7 днів), узгодивши його із проектом № 1340, і подати їх одночасно на розгляд у другому читанні.

 

Мета законопроекту № 3172 -  приведення окремих статей Кримінального Кодексу України, Закону України «Про телекомунікації» у відповідність до міжнародних стандартів у сфері протидії розповсюдження дитячої порнографії та боротьби зі злочинами, що вчинені із використанням телекомунікаційних мереж.

 

Зокрема внесення змін до Кримінального кодексу України має на меті посилення відповідальності за скоєння злочинів, пов`язаних із розповсюдженням дитячої порнографії та втягненням неповнолітніх у процес виготовлення порнографічної продукції. А зміни до Закону України «Про телекомунікації» забезпечать нормативну базу для регулювання діяльності операторів та  провайдерів телекомунікацій щодо протидії розповсюдження дитячої порнографії через телекомунікаційні мережі.

 

«Чинна стаття 301 Кримінального кодексу України не встановлює відповідальності за виготовлення, демонстрування, розповсюдження продукції порнографічного характеру, створеної за участю дитини або з використанням її образу, в тому числі за допомогою інформаційно-телекомунікаційних мереж (мережі Інтернет), - зазначають у пояснювальній записці ініціатори законопроекту. - В Україні законодавчо не закріплено зобов'язання провайдера інформувати правоохоронні органи про появу дитячої порнографії, що також потребує законодавчого врегулювання».

 

Реалізація цього законопроекту не потребує додаткових витрат з Державного бюджету України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20672
Читайте також
29.11.2009 11:34
Олена Болтушкіна, «Дзеркало тижня»
28 412
28.10.2009 11:58
Віктор Трегубов, «Главред»
28 254
27.10.2009 18:02
Влад Синяговський, «Українська правда»
38 346
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду