Секретаріат комітету з питань свободи слова очолив Юрій Гирик. Кандидатура Ірини Милиневської не пройшла

20 Жовтня 2009
16898
20 Жовтня 2009
14:09

Секретаріат комітету з питань свободи слова очолив Юрій Гирик. Кандидатура Ірини Милиневської не пройшла

16898
Секретаріат комітету з питань свободи слова очолив Юрій Гирик. Кандидатура Ірини Милиневської не пройшла

Завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації відповідно до розпорядження голови Верховної Ради від 13 жовтня 2009 року став Юрій Гирик.

 

Попередній керівник секретаріату - Василь Іванина - залишив цю посаду у зв'язку з досягненням пенсійного віку.

 

Нагадаємо, що за словами голови комітету Ганни Герман, завідувачем секретаріату мала стати колишній шеф-редактор новин НТН Ірина Милиневська. Комітет повинен був  розглянути це питання після літніх канікул. Але оскільки робота комітету фактично була заблокована через відсутність кворуму, то з ініціативи голови комітету були зібрані підписи під поданням на ім'я Володимира Литвина щодо іншої кандидатури - заступника завідувача секретаріату Юрія Гирика. На думку більшості членів комітету, кандидатура Гирика була більш прохідна, ніж Милиневської.

 

«За Юрія Гирика підписалися більшість членів комітету, в тому числі і я, - зазначив перший заступник голови Андрій Шевченко. - Ця людина має величезний досвід роботи. Він працює в цьому комітеті з 1990 року».

 

Гирик Юрій Миколайович  - журналіст. Член Національної спілки журналістів. Вільний журналіст. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Має понад 19-річний досвід законотворчої роботи у сфері інформаційних відносин, практичний досвід організації роботи секретаріату Комітету Верховної Ради України та взаємодії з органами влади, громадськими організаціями, засобами масової інформації.

 

Координатор робочих груп і учасник розробки первинного вітчизняного законодавства в галузі інформаційних відносин, зокрема, законопроектів «Про інформацію» (1992 р.), «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (1992 р.), «Про телебачення і радіомовлення» (1993 р.), «Про інформаційні агентства» (1995 р.), «Про рекламу» (1996 р.), «Про видавничу справу» (1997 р.), «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (1997 р.), «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення» (1997 р.), «Про радіочастотний ресурс України» (2000 р.) та ряду інших основоположних законодавчих атів України, які є структурними елементами інформаційної політики Української держави.

 

Досвід роботи за фахом 32 роки. Працював у редакції "Робітничої газети" (кореспондент), редактором газети на суднах океанічного мореплавства ЧМП, в РАТАУ при Раді Міністрів УРСР (кореспондент). З 1990 року працює в Апараті Верховної Ради України: старшим консультантом, головним консультантом, заступником завідуючого, завідуючим секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

До роботи ставиться творчо і сумлінно, виявляє високу працездатність. У взаємостосунках толерантний, комунікабельний. Вивчає і узагальнює практику застосування законодавства у сфері електронних засобів масової інформації, свободи слова та вільного доступу громадян до інформації; розробляє законопроекти спрямовані на впровадження в Україні суспільного телерадіомовлення; узагальнює пропозиції підкомітетів, окремих народних депутатів України щодо розвитку і удосконалення інформаційного законодавства; організовує і контролює своєчасну та якісну підготовку на засідання Комітету експертних висновків фахівців у галузі інформаційних відносин; за дорученням керівництва Комітету бере участь в підготовці проектів перспективних та поточних планів законотворчої роботи Комітету. Постійно працює над підвищенням свого фахового рівня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16898
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Вася
5310 дн. тому
Ну взяли CENSORED, ни дня не работающего на ящике, зато послушный.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду