detector.media
20.10.2009 14:09
Секретаріат комітету з питань свободи слова очолив Юрій Гирик. Кандидатура Ірини Милиневської не пройшла

Завідувачем секретаріату комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації відповідно до розпорядження голови Верховної Ради від 13 жовтня 2009 року став Юрій Гирик.

 

Попередній керівник секретаріату - Василь Іванина - залишив цю посаду у зв'язку з досягненням пенсійного віку.

 

Нагадаємо, що за словами голови комітету Ганни Герман, завідувачем секретаріату мала стати колишній шеф-редактор новин НТН Ірина Милиневська. Комітет повинен був  розглянути це питання після літніх канікул. Але оскільки робота комітету фактично була заблокована через відсутність кворуму, то з ініціативи голови комітету були зібрані підписи під поданням на ім'я Володимира Литвина щодо іншої кандидатури - заступника завідувача секретаріату Юрія Гирика. На думку більшості членів комітету, кандидатура Гирика була більш прохідна, ніж Милиневської.

 

«За Юрія Гирика підписалися більшість членів комітету, в тому числі і я, - зазначив перший заступник голови Андрій Шевченко. - Ця людина має величезний досвід роботи. Він працює в цьому комітеті з 1990 року».

 

Гирик Юрій Миколайович  - журналіст. Член Національної спілки журналістів. Вільний журналіст. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету імені Тараса Шевченка. Має понад 19-річний досвід законотворчої роботи у сфері інформаційних відносин, практичний досвід організації роботи секретаріату Комітету Верховної Ради України та взаємодії з органами влади, громадськими організаціями, засобами масової інформації.

 

Координатор робочих груп і учасник розробки первинного вітчизняного законодавства в галузі інформаційних відносин, зокрема, законопроектів «Про інформацію» (1992 р.), «Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні» (1992 р.), «Про телебачення і радіомовлення» (1993 р.), «Про інформаційні агентства» (1995 р.), «Про рекламу» (1996 р.), «Про видавничу справу» (1997 р.), «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення» (1997 р.), «Про систему Суспільного телебачення і радіомовлення» (1997 р.), «Про радіочастотний ресурс України» (2000 р.) та ряду інших основоположних законодавчих атів України, які є структурними елементами інформаційної політики Української держави.

 

Досвід роботи за фахом 32 роки. Працював у редакції "Робітничої газети" (кореспондент), редактором газети на суднах океанічного мореплавства ЧМП, в РАТАУ при Раді Міністрів УРСР (кореспондент). З 1990 року працює в Апараті Верховної Ради України: старшим консультантом, головним консультантом, заступником завідуючого, завідуючим секретаріатом Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації.

 

До роботи ставиться творчо і сумлінно, виявляє високу працездатність. У взаємостосунках толерантний, комунікабельний. Вивчає і узагальнює практику застосування законодавства у сфері електронних засобів масової інформації, свободи слова та вільного доступу громадян до інформації; розробляє законопроекти спрямовані на впровадження в Україні суспільного телерадіомовлення; узагальнює пропозиції підкомітетів, окремих народних депутатів України щодо розвитку і удосконалення інформаційного законодавства; організовує і контролює своєчасну та якісну підготовку на засідання Комітету експертних висновків фахівців у галузі інформаційних відносин; за дорученням керівництва Комітету бере участь в підготовці проектів перспективних та поточних планів законотворчої роботи Комітету. Постійно працює над підвищенням свого фахового рівня.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY