Не бовтай язиком!

19 Жовтня 2009
34518
19 Жовтня 2009
17:24

Не бовтай язиком!

34518
Не бовтай язиком!

Здається, дедалі більше Віктор Янукович намагається наслідувати свого колись найзапеклішого опонента, а нині потенційного партнера у справах війни проти третього - Віктора Ющенка

 

Можливо, лідеру опозиції ввижається, що прояв одіозності (яка інколи межує з відвертим хамством) - це якраз і запорука виграшу у кампанії? Обидва Віктори «зірвалися» на побутових запитаннях. Ющенко - про рахунки, які залишає по ресторанах його син («кинь, синку, їм у морду чеки»). Янукович - про вартість дачі у Межигір'ї. На людях він порадив журналісту «Української правди» не бовтати язиком, бо, мовляв, «Бог усе бачить».

 

Але запитань, крім Межигір'я, на які діючий лідер електоральних гонок так і не дав відповідей до початку кампанії, - маса. Спробую стисло їх сформулювати:

 

- Перше і найголовніше. Президентство Януковича - це намір змінити країну, об'єднати її, навести лад чи це такий само банальний атрибут, як і державна дача, охорона та броньований мерседес?

 

- Що станеться з країною, вкотре роздертою (не без допомоги «патріотичних технологів») на шматки передвиборними гаслами політиків, невиконаними обіцянками і опозицією на чолі з Тимошенко?

 

- Чи лише під тиском суспільства Янукович виконуватиме закони на кшталт «Закону про основи національної безпеки» 2003 року, за який одностайно голосувала фракція Партії регіонів, очолювана Віктором Федоровичем? І де вступ до НАТО був одним із головних пріоритетів національної безпеки? І хто врешті-решт цю безпеку гарантуватиме?

 

- Цікаво також, кого реально, з-поміж усіх груп, які так чи інакше впливають на Януковича, він назвав би носієм національної української ідеї, і хто, як він думає, реально відчуває загрози національної державності? Чи не відчуває?

 

- Хто, крім Ріната Ахметова, може розраховувати на лояльне ведення бізнесу в Україні за президента Януковича?

 

- І чи допоможе Віктор Федорович Ігорю Коломойському вибивати з Тимошенко заставні гроші за Одеський припортовий завод?

 

- Коли почнуться процеси передачі влади у потрібні для Януковича руки? І чи, крім потенційного прем'єра Азарова, існують ще люди, які могли б звести цифри на макроекономічному рівні?

 

- Що буде з Батурином, Мистецьким арсеналом і вшануванням Голодомору?

 

- Що буде з визнанням Косова і чи відбудеться офіційний візит Януковича-президента в республіку Абхазія?

 

- Чи стоятиме (образно кажучи) Віктор Федорович по три години під кабінетом в очікуванні Владіміра Путіна чи його одноплемінника Дмітрія Медвєдєва? І чи не відчуватиме він дискомфорту, якщо Україну будуть сприймати як частину відродженої імперії?

 

- Чи, крім англійської, яку Янукович вивчає в Україні, він здатен буде розуміти й англійську американську?

 

- Чи зможе Людмила Янукович переїхати з Донецька до Києва? І одразу: чи буде введена посада першої віце-леді для Ганни Герман?

 

- І, нарешті, останнє. Яка все-таки улюблена поетеса Віктора Федоровича?

 

P. S. З відповідями можна не поспішати.

 

 Віктор Шлінчак, журнал «Главред»

 

Фото - www.glavred.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Віктор Шлінчак, «Главред»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
34518
Читайте також
03.03.2010 08:46
Андрій Кокотюха
, для «Детектор медіа»
31 675
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Marta
5308 дн. тому
кто б что ни писал, а Янукович победит, и не будет первой леди - американской шпионки, не будет президента, что работает на другую страну,и премьеки-убийцы экономики.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду