detector.media
19.10.2009 17:24
Не бовтай язиком!
Не бовтай язиком!

Здається, дедалі більше Віктор Янукович намагається наслідувати свого колись найзапеклішого опонента, а нині потенційного партнера у справах війни проти третього - Віктора Ющенка

 

Можливо, лідеру опозиції ввижається, що прояв одіозності (яка інколи межує з відвертим хамством) - це якраз і запорука виграшу у кампанії? Обидва Віктори «зірвалися» на побутових запитаннях. Ющенко - про рахунки, які залишає по ресторанах його син («кинь, синку, їм у морду чеки»). Янукович - про вартість дачі у Межигір'ї. На людях він порадив журналісту «Української правди» не бовтати язиком, бо, мовляв, «Бог усе бачить».

 

Але запитань, крім Межигір'я, на які діючий лідер електоральних гонок так і не дав відповідей до початку кампанії, - маса. Спробую стисло їх сформулювати:

 

- Перше і найголовніше. Президентство Януковича - це намір змінити країну, об'єднати її, навести лад чи це такий само банальний атрибут, як і державна дача, охорона та броньований мерседес?

 

- Що станеться з країною, вкотре роздертою (не без допомоги «патріотичних технологів») на шматки передвиборними гаслами політиків, невиконаними обіцянками і опозицією на чолі з Тимошенко?

 

- Чи лише під тиском суспільства Янукович виконуватиме закони на кшталт «Закону про основи національної безпеки» 2003 року, за який одностайно голосувала фракція Партії регіонів, очолювана Віктором Федоровичем? І де вступ до НАТО був одним із головних пріоритетів національної безпеки? І хто врешті-решт цю безпеку гарантуватиме?

 

- Цікаво також, кого реально, з-поміж усіх груп, які так чи інакше впливають на Януковича, він назвав би носієм національної української ідеї, і хто, як він думає, реально відчуває загрози національної державності? Чи не відчуває?

 

- Хто, крім Ріната Ахметова, може розраховувати на лояльне ведення бізнесу в Україні за президента Януковича?

 

- І чи допоможе Віктор Федорович Ігорю Коломойському вибивати з Тимошенко заставні гроші за Одеський припортовий завод?

 

- Коли почнуться процеси передачі влади у потрібні для Януковича руки? І чи, крім потенційного прем'єра Азарова, існують ще люди, які могли б звести цифри на макроекономічному рівні?

 

- Що буде з Батурином, Мистецьким арсеналом і вшануванням Голодомору?

 

- Що буде з визнанням Косова і чи відбудеться офіційний візит Януковича-президента в республіку Абхазія?

 

- Чи стоятиме (образно кажучи) Віктор Федорович по три години під кабінетом в очікуванні Владіміра Путіна чи його одноплемінника Дмітрія Медвєдєва? І чи не відчуватиме він дискомфорту, якщо Україну будуть сприймати як частину відродженої імперії?

 

- Чи, крім англійської, яку Янукович вивчає в Україні, він здатен буде розуміти й англійську американську?

 

- Чи зможе Людмила Янукович переїхати з Донецька до Києва? І одразу: чи буде введена посада першої віце-леді для Ганни Герман?

 

- І, нарешті, останнє. Яка все-таки улюблена поетеса Віктора Федоровича?

 

P. S. З відповідями можна не поспішати.

 

 Віктор Шлінчак, журнал «Главред»

 

Фото - www.glavred.info

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY