Моральна комісія пояснила батькам, що таке Bluetooth та IrDA

19 Жовтня 2009
8432
19 Жовтня 2009
12:51

Моральна комісія пояснила батькам, що таке Bluetooth та IrDA

8432
Моральна комісія пояснила батькам, що таке Bluetooth та IrDA

Національна експертна комісія розробила «Пам'ятку для батьків: «Діти, інтернет, Мобільний зв'язок», яку вони розмістили на своєму сайті.

 

Члени комісії вважають, що батьки повинні знати і вміти робити те, що знають і вміють їхні діти. А саме досконало знати можливості інтернету, мобільного зв'язку тощо. Таким чином НЕК хоче захистити дітей від інформації, яка несе загрозу їхньому морально-психічному здоров'ю. Працівники Національної комісії не тільки самі намагаються виявляти таку інформацію у засобах масової інформації на будь-яких носіях, в тому числі, розповсюдження її за допомогою мобільних телефонів та  всесвітньої мережі інтернет, а й залучити до цього батьків.

 

У «Пам'ятці для батьків» є розділи: «Мобільний телефон та порнографія», «Батьки мають вміти те, що вже роблять діти!», «Що роблять підлітки в он-лайні».

 

Зокрема у розділі «Мобільний телефон та порнографія» роз'яснюється, що порнографія стає одним з локомотивів розвитку мобільного зв'язку, так як і раніше вона допомогла розповсюдженню відеомагнітофонів та інтернету. Індустрія мобільного телебачення вражена тим, що 30 відсотків відео-контенту, відтворюваного на мобільних пристроях, є порнографічними.

 

«На території СНД, за даними деяких провайдерів, еротика і порнографія складає не менше третини всього ринку мобільних картинок. Еротика користується великою популярністю у всіх сферах індустрії розваг і мобільний контент не є винятком. Найбільш популярними залишаються WAP-сайти порнографічного змісту. При цьому аналітики відзначають, що типовим споживачем мобільного порноконтенту є молодь та діти», - пише НЕК.

 

У другому розділі Комісія детально пояснює батькам, що як передавати мобільну інформацію через блютус, ММС, інфрачервоний порт, SMS, або як закачувати контент з WAP-порталу.

 

«Використовуючи ці рекомендації, ви маєте нагоду максимально захистити дитину від негативного впливу всесвітньої мережі інтернет. Але пам'ятайте, інтернет, це не тільки осередок розпусти та жорстокості, але й найбагатша в світі бібліотека знань, розваг, спілкування та інших корисних речей. Ви повинні навчити свою дитину правильно користуватися цим невичерпним джерелом інформації», - йдеться у пам'ятці НЕК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8432
Теги:
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
О.К.
5366 дн. тому
Терміново забронити електрику! Всі біди від неї
підліток
5366 дн. тому
дайте батькам волю шпигувати за дітьми, і не дивуйтеся зростанню кількості самогубств:)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду