Казахські кабельники відмовилися транслювати фільм «Борат»

18 Жовтня 2009
19218
18 Жовтня 2009
08:56

Казахські кабельники відмовилися транслювати фільм «Борат»

19218
Казахські кабельники відмовилися транслювати фільм «Борат»

Оператори кабельного телебачення, що транслюють російський канал MTV, відмовилися показувати в ефірі фільм «Борат: культурні дослідження Америки на благо славного народу Казахстану», повідомляє Lenta.ru з посиланням на «Інтерфакс».

 

Телекомпанії, серед яких - алматинські «Алма-ТБ», Digital TV та ICON, почали показувати музичні відеокліпи чи взагалі вимкнули сигнал у суботу о 23.50 за місцевим часом, коли на російському MTV почався прем'єрний показ картини.

 

Як повідомляється, раніше офіційний представник казахського МЗС Єржан Ашикбеков заявляв, що влада країни абсолютно спокійно ставиться до показу фільму на російському каналі, як і до його трансляції в Казахстані. «Ми не вважаємо, що цей фільм якоюсь мірою стосується Казахстану. Це, безумовно, радше сатира стосовно реалій американського суспільства, того розуміння й бачення, які там мають місце», - заявляв чиновник.

 

Фільм британського коміка Саші Барона Коена «Борат», що вийшов 2006 року і був присвячений пригодам вигаданого казахстанського журналіста, а також жарти, що супроводжували його, спочатку викликали вкрай негативну реакцію казахської влади. Але згодом вони визнали, що картина зробила республіці непогану рекламу. Після виходу стрічки, що зібрала солідну касу по всьому світові, потік туристів у Казахстан збільшився у п'ять разів.

 

Lenta.ru

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19218
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду