Помаранчева Баварія

3 Грудня 2004
577
3 Грудня 2004
12:29

Помаранчева Баварія

577
Мюнхен ще не бачив такої кількості помаранчевого кольору, ще не відчував такого духу єдності та солідарності з українським народом, як під час акції підтримки демократії в Україні, що відбулася 1 грудня 2004 року.
Помаранчева Баварія
«За демократію в Україні!», «Солідарність — найкраща зброя» - під такими гаслами пройшли мітинги на історичному Одеонсплатц та Площі Сестер Шолль в Мюнхені 1 грудня. Акція показала солідарність громадян Німеччини з демократичним рухом в Україні та привернула увагу європейської спільноти та громадськості міста до подій, які розгортаються в Україні. Демонстранти висловлювали підтримку українцям, які вже майже два тижні відстоюють своє право вибору та протестують проти колосальних фальсифікацій під час президентських виборів.

Мітинг та саму ходу деменстрантів супроводжувала велика кількість різної прибиральної техніки помаранчевого кольору та самі комунальні працівники міста із лозунгами «За ЧИСТІ вибори в Україні». Вони були символом того, що Баварська громадськість підтримує намагання українців очистити свою країну від корумпованої влади.

Понад двогодинну акцію солідарності та єдності було розпочату з молитви, як це кожен день роблять протестуючі українці на Майдані Незалежності в Києві. Під час мітингу до громади звернулись міський голова Мюнхена Крістіан Уде ( який щойно повернувся з Києва та розповів про оптимістичну атмосферу на українських вулицях, про згуртованість людей в Україні) та голова партнерства Мюнхен-Киiв пан Фріке. Також пролунали виступи представників німецького та грузинського студентства, була зачитана заява підтримки від консульства Польщі, слово брали представники громади Мюнхену (Dr. Franz Becker) та української громади. Свідок подій, міський голова Крістіан Уде зокрема зазначив, що їдучи до Києва, він мав на меті надати протестантам на Майдані трохи відваги та мужності, надихнути їх. Але замість цього самі українці дали йому величезний заряд енергії та оптимізму. Він також підкреслив, що таких відважних, ВІЛЬНИХ та щасливих облич він ще не бачив в своєму житті. Пан Уде висловив впевненість, що ці люди, якщо потрібно, стоятимуть доки справедливість не опанує.

Символічним було відпускання після виконання національного гімну повітряних кульок, які немов помаранчеві надiї на єдність та справедливість підносилися догори, все вище та вище. Та коли вогнем солідарності запалали смолоскипи та колона людей з помаранчевою символікою розтягнулася на півкілометра, навіть перехожі, що перше чули про Україну, не змогли лишатися байдужими. Звичайно, пiд час ходи лунали укpаїнськi стрілецькі пiснi та Майданівські заклики.

Присутні на акції українці передали атмосферу Майдану, де панує дух свободи та національної єдності, а також кожному надали шанс допомогти становленню демократії в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
577
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду