Інформаційно-телекомунікаційна галузь України підтримує народ

3 Грудня 2004
709
3 Грудня 2004
11:33

Інформаційно-телекомунікаційна галузь України підтримує народ

709
Близько 40 відомих в країні підприємств інформаційно-телекомунікаційної галузі оприлюднили заяву в якій підтримують прагнення громадян до свободи та засуджуть бездіяльність влади у питанні виходу з політичної кризи.
Інформаційно-телекомунікаційна галузь України підтримує народ
Близько 40 відомих в країні підприємств інформаційно-телекомунікаційної галузі оприлюднили заяву в якій підтримують прагнення громадян до свободи та засуджуть бездіяльність влади у питанні виходу з політичної кризи.

Ми, представники підприємств інформаційно-телекомунікаційної галузі — виробники та постачальники комп’ютерної техніки та інформаційних систем, розробники програмного забезпечення, оператори зв’язку, провайдери Інтернет та інші працівники галузі, як професійні асоціації, так і окремі підприємства, відомі далеко поза межами України, заявляємо:

- У цей вирішальний для долі нашої Батьківщини час ми стоїмо на боці нашого народу та територіальної цілісності України.

- Ми засуджуємо дії тих, хто, грубо порушивши право людей на свободу вибору, викликав в країні гостру політичну кризу і тепер затягуванням політичного процесу штовхає країну до кризи економічної.

- Ми засуджуємо всіх тих, хто в цей тяжкий час вдається до закликів порушити територіальну цілісність України чи змінити основи конституційного ладу.

- Ми висловлюємо вдячність всім тим, хто особисто встав на захист молодої української демократії.

Автори заяви вказують на те, що є прдставниками галузі національної економіки, що найбільш швидко розвивається і завжди була найменш політично заангажованою. «Наша мета — інформаційне суспільство, до побудови якого в Україні ми докладаємо своєї праці, знань та досвіду. А інформаційне суспільство — це насамперед суспільство демократичне. Інформаційне суспільство, що передбачає найповнішу реалізацію конституційних прав на свободу слова, свободу збирання, використання і поширення інформації, — це інструмент і підґрунтя демократії, і в той же час результат демократичного розвитку», - наголошується в документі.

Підписанти вважають, що відхід від базових принципів демократії — це не лише порушення Конституції, але і відкидання країни у минуле, де немає місця новітнім досягненням людства, це згортання науково-технічного прогресу і свідома відмова від приєднання до розвинутих країн світу, це втрата сотень тисяч робочих місць і можливостей експорту високотехнологічної продукції.

Підприємці висловлюють тривогу щодо можливого розвитку економічної кризи в країні. Ми віримо в стабільність нашої економіки і сподіваємося, що Уряд народної довіри, який буде сформовано найближчим чином, зможе запобігти цим негативним процесам.

Ми віримо в силу громадянського суспільства в Україні. Ми за вільне волевиявлення народу, за єдину та демократичну Україну.

Під заявою підписалися: Інтернет Асоціація України, Комісія УСПП з питань телекомунікацій та інтелектуальних мереж, Асоціація «Інформаційні Технології України», Асоціація IT-дистриб’юторів України, Асоціація «Україна — розвиток через Інтернет», Український Софтверний Консорціум, Всеукраїнське об'єднання обласних організацій роботодавців у сфері телекомунікацій та інформаційних технологій, Корпорація «Інком», Група компаній «Датагруп», Компанія «MTI», Інститут Інформаційного Суспільства, Група компаній «В.М.», Компанія «Євроіндекс», Фонд «Інформаційне Суспільство України», Видавничий дім «СофтПрес», Компанія ICC, Медіа-центр «Четвертий сектор», НТЦ «Уарнет», Компанія УКРНЕТ, Компанія «Creative Dimensions», СОФТЛАЙН, Компанія «ІПС», Компанія «ERC», Компанія «Міротел», Венчурна компанія ТЕХІНВЕСТ, VIVA IT GROUP, Компанія «K-Trade», Компанія «Системні Технології», «ФЕНІКС. Комп’ютерні системи і мережі», БМС Трейдинг, ТОВ «Рамка», ЧП Крутіков, Компанія «Еос-комп'ютер», Компанія AcadEx «Знання без кордонів», IntereXchange Carrier Worldwide Manufacturing, E.D., INCOSOFT. Список постійно оновлюється.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Журналістська ініціатива Правда переможе
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
709
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду