Львівщина жертвує щодня заради революції 2 млн. грн

2 Грудня 2004
556
2 Грудня 2004
20:40

Львівщина жертвує щодня заради революції 2 млн. грн

556
Після майже двох тижнів масових страйків більшість замислилась як це економічно може вплинути на життя нашої держави. При цьому, населення уже занепокоїлось про що свідчать черги громадян до банків. Люди прагнуть забрати свої гроші. Щоправда, львівські чиновники, банкіри та підприємства заявляють, що поки що ситуація стабільна і жодних підстав для хвилювань немає.
Львівщина жертвує щодня заради революції 2 млн. грн
"У січні-листопаді, не зважаючи на об’єктивні політичні проблеми, рівень виробництва в області збільшився на 10,2% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року", – повідомив сьогодні на прес-конференції заступник голови Львівської облдержадміністрації Степан Лукашик.

Крім того, за його словами, Львівщина зараз перевиконує бюджет на 8%. Тим не менше, не все так «рожево». Через «помаранчеву» революцію Львівщина щодня втрачає 1,6-1,8 млн. грн, – відзначив С. Лукашик. Перш за все причиною цьому стало блокування доріг та перекриття кордонів. Проте, за словами пана Лукашика, ця сума є незначною і суттєво не спливає на загальну ситуацію. Він зокрема, відзначив, що раніше львівські виробники виготовляли продукції на 40 млн. грн., а тепер виробляють на 1,6-1,8 млн. грн. менше, що від загальної суми скаладає лише 4-4,5%.

Щодо втрат банків то він відзначив, що там теж незначні суми. «Вклади населення в банках зменшились на 2,5%», – повідомив Степан Лукашик. «Звичайно, у революції плюсів немає, тут скоріше мінуси. Але, ніхто не страйкував настільки, щоб серйозно вплинути на життя регіону», - підсумував він.

В той же час, львівські банкіри заявляють, що ситуація в області є стабільної завдяки заходам Національного банку. «Заходи НБУ є єдиним прийнятним зараз заходом. Звичайно все це трохи зупинить розвиток бізнесу, але зараз мова йде не про розвиток, а про стабілізацію. Стабільність є важливішою ніж фінансовий результат», – відзначив на засіданні Львівського прес-клубу реформ голова правління АТ «Кредит Банк (Україна)» Степан Кубів. При цьому, він відзначив, що банк зараз працює стабільно і може виконувати свої зобов’язання перед клієнтами. «Якщо і були якісь проблеми, то це пов’язано було з розгубленістю працівників у перші дні революції», – відзначив керманич «Кредит Банку».

Підприємці відзначають, що хоч зараз працювати стало і тяжче, але особливих збитків вони не несуть. За словами пана Кубіва, зараз підрахувати скільки банк недоотримав прибутків внаслідок політичних подій тяжко, про це можна буде говорити після підбиття річного звіту. «Якщо хтось з клієнтів розірве з нами контракт, то це відобразиться на загальнорічному балансі. Натомість від дострокового зняття депозиту більше втратить вкладник ніж банк», – сказав він.

В той же час директор НВП «Ерго» Олег Пришляк повідомив, що його фірмі довелось переглянути бюджет, скоротити інвестиційні програми, відмовитись від відкриття деяких нових магазинів. З іншого боку, за його словами, підприємці готові працювати в умовах кризи і надалі, оскільки мова йде про майбутнє бізнесу взагалі. «Ніхто не є дилетантом чи меценатом і покладають надії на перспективу», – відзначив пан Пришляк.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
556
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду