Оранжевий колір проситься до Білорусії

2 Грудня 2004
696
2 Грудня 2004
18:48

Оранжевий колір проситься до Білорусії

696
Білоруси закликали свого президента подумати про власне майбутнє і не підтримувати бандитизм в Україні.
Оранжевий колір проситься до Білорусії
2 грудня біля посольства Білорусі в Україні відбувся мітинг протесту, ініційований громадськими організаціями Білорусі та України. Учасники акції висловили протест проти дій білоруської влади, яка ще до оголошення офіційних результатів президентських виборів визнала перемогу Віктора Януковича.

Учасники акції ухвалили звернення до білоруської влади, яке вручили послу Білорусі в Україні. У звернення учасники акції зазначають, що дії Лукашенка пояснюються лише залежністю Олександра Лукашенка від режиму Москви. “Ми впевнені, що український та білоруський народи мають право обирати собі владу. Український народ свій вибір зробив, тому вже найближчим часом президентом України стане Віктор Ющенко,” – йдеться в ухвалі. Учасники акції порадили Олександру Лукашенку дбати про власне політичне майбутнє, а не про те, “як підтримати бандитизм і московську політику в Україні”.

“Оранжева революція продемонструвала, що зміни швидко будуть і в Білорусі, бо їх чекає білоруський народ, який не може миритися з ситуацією, що панує зараз в Україні” – зазначили учасники акції протесту. Вони висловили незгоду з політикою офіційного Мінська, який організовує репресії проти громадян, які мають активну громадянську позицію, а також зажадали звільнення громадян, проти яких порушено кримінальні справи за участь у мирних демонстраціях. “Ми протестуємо проти інформаційної блокади Білорусі, однобокої і необ’єктивної подачі інформації офіційними білоруськими ЗМІ – як про ситуацію у Білорусі, так і про події в Україні, і вимагаємо забезпечення свободи слова” - заявляють автори звернення.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
696
Читайте також
29.08.2008 16:55
Владимир Скачко, versii.com
21 699
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду