Ігор Осташ: «Посередники мають бути лише гарантами правового поля переговорів і незастосування сили»

1 Грудня 2004
567
1 Грудня 2004
20:09

Ігор Осташ: «Посередники мають бути лише гарантами правового поля переговорів і незастосування сили»

567
Педставник команди Віктора Ющенка скептично ставиться як до формату переговорів, які відбуваються між владою і опозицією, за участю посередників, так і до самих переговорів. Пошук компромісу, на його думку, дозволяє владі затягувати час.
Ігор Осташ: «Посередники мають бути лише гарантами правового поля переговорів і незастосування сили»
«У нас з самого початку були застереження щодо формату переговорів між владою і опозицією за участю посередників. Натомість ми пропонували обмежити їх парою Ющенко-Кучма. Формат, який функціонує сьогодні з’явився не з нашої волі, а швидше з волі наших нинішніх посередників», - заявив на прес-конференції в Києві народний депутат Ігор Осташ.«Я особисто дуже скептично ставлюся до переговорів, які мали місце, зокрема сьогодні і не може бути іншою реакція і на їх результат», - зазначив Осташ. За його словами для влади це не більше ніж інструмент затягування часу, а посередники дуже часто керуються не інтересами України, а інтересами впливу на нашу державу. «Тому не зважаючи на те, що я виступав за правильну міжнародну опінію на ситуацію в країні, зараз можу сказати, що розв’язку слід шукати в Україні і українськими політиками», - підкреслив член «Нашої України».

Ігор Осташ перконаний, що сьогоднішні результати практично дублюють те, що було домовлено на попередніх переговорах. «Це стосується незастосування сили, пошук компромісу і розблокування адміністративних будівель. Посередники мають бути лише гарантами правового поля переговорів і незастосування сили», - зазначив він. Щодо розблокування, то депутат зауважив, що у випадку Кабміну воно тепер не потрібно, адже туди невдовзі прийде новий уряд. Стосовно ж Адміністрації президента, то за словами Осташа, все залежить від чесності поведінки влади.

Наступний раунд переговорів між Леонідом Кучмою, Віктором Ющенком, Віктором Януковичем за участю посередників відбудуться після винесення рішення Верховного Суду щодо результатів виборів у другому турі. На нинішньому раунді переговорів сторони підпиали угоду, яка складається з семи пунктів: виключення можливості застосування сили для вирішення проблем, що виникли після другого туру виборів президента України; негайне розблокування роботи органів державної влади, створення умов для виконання ними своїх функцій; створення експертної групи для проведення термінового юридичного аналізу та внесення відповідних пропозицій про завершення виборів президента на підставі рішення Верховного суду України; прийняття в пакеті з внесенням змін до закону про вибори президента України політичної реформи з внесенням змін до Конституції відповідно до проекту закону 4180 та формування на цих засадах уряду України; заклик до всіх політичних сил в Україні при прийнятті рішень виходити з необхідності збереження територіальної цілісності України; заклик до всіх політичних сил, фракцій та депутатських груп у Верховній Раді України, інших органів державної влади та місцевого самоврядування зосередити свої зусилля на врегулюванні соціально-економічної ситуації в Україні та зупиненні кризових явищ в економіці; проведення наступного засідання круглого столу після прийняття відповідного рішення Верховним Судом України.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
567
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду