ISTIL судиться за «Кінопанораму» та планує розвивати мережу кінотеатрів разом з Gemini

13 Жовтня 2009
12551
13 Жовтня 2009
18:19

ISTIL судиться за «Кінопанораму» та планує розвивати мережу кінотеатрів разом з Gemini

12551
ISTIL судиться за «Кінопанораму» та планує розвивати мережу кінотеатрів разом з Gemini

Група компаній ISTIL доводитиме в суді своє право власності на київський кінотеатр «Кінопанорама» і готова, в разі програшу в усіх інстанціях, дійти до Європейського суду з прав людини. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор компанії ISTIL Management Михайло Морозов.

 

Через суд будівлю «Кінопанорами» собі хоче повернути Єврейська громада Києва на чолі з головним рабином Києва Моше Асманом. За інформацією громади, в приміщенні кінотеатру колись розташовувалася Купецька синагога.

 

Як повідомив ТК керівник юридичного відділу ISTIL Group Олег Макаренко, Єврейська громада ініціювала два судові процеси: у Господарському суді міста Києва - про визнання права власності, та у Вищому господарському суді - з оскарження результатів приватизації трудовим колективом кінотеатру. «Вищий господарський суд скасував результати приватизації і направив справу на розгляд до першої інстанції. А процес про визнання права власності поки що призупинений, оскільки треба розібратися з приватизацією», - уточнив він. Нещодавньою постановою Господарського суду міста Києва на будівлю «Кінопанорами» накладений арешт.

 

«Кінопанораму» приватизували структури, пов'язані із ЗАТ «Мандарин-плаза» (володіє торгівельним центром «Мандарин» і офісним центром «Парус»). Також Київрада продала їм землю під кінотеатром за 6,809 млн гривень під «будівництво і подальшу експлуатація багатофункціонального комплексу у складі об'єктів готельного, офісного, і торгового призначення з підземним паркінгом».

 

«Ми ("Мандарин-плаза". - ТК), купуючи будівлю в колективного підприємства "Кінопанорама", багаторічного орендатора і згодом власника, виходили з того, що міська влада, продаючи об'єкт, детально розібралася в його історії та вивчила юридичну суть питання. Конкурс про приватизацію проходив відкрито», - зазначив член наглядової ради ЗАТ «Мандарин-плаза» Дмитро Ароцкер.

 

За словами Михайла Морозова, у липні 2009 року мажоритарним власником «Кінопанорами» стала ISTIL Group.

 

Головний акціонер ISTIL Group Мохаммад Захур та Михайло Морозов заперечили інформацію, що на місці «Кінопанорами» планується зведення офісного центру. «У цій будівлі буде кінотеатр. І називатися він буде "Кінопанорама". Ми його відремонтуємо, можливо, додамо два-три зали», - наголосив пан Морозов. За словами пана Захура, також планують створити «супутні розважальні приміщення - кафе, зал караоке».

 

Михайло Морозов заявив, що кінобізнес - один з пріоритетних напрямів для групи компаній ISTIL. «Мохаммад Захур зняв фільм за участю своєї дружини Камалії "Чоловік моєї вдови" (виробник Tanarm Pictures є компанією пана Захура. - ТК). Також пан Захур є власником дистрибуторської компанії, завдяки якій на екрани вийшли фільми "Ідеальна втеча" з Мілою Йовович, "Нянька за викликом", незабаром буде показаний "Нью-Йорк, я люблю тебе" з Наталі Портман. Пані Камалія нещодавно отримала пропозицію голлівудського продюсера знятися в новому фільмі разом з Меріл Стріп і Антоніо Бандерасом. Отримати кінотеатр і показувати фільми, які купує пан Захур - цілком вписувалося в нашу стратегію», - уточнив він.

 

Відповідаючи на запитання ТК про плани на ринку кінодистрибуції та кінопрокату, Мохаммад Захур сказав, що веде переговори з російською компанією Gemini з приводу розвитку кінотеатральної мережі. «Наша дистрибуторська компанія називається Tanarm Film Distribution Ltd. Ми купуємо ліцензії на країни СНД і потім випускаємо фільми в цих країнах, включаючи Україну. Сьогодні в Москві ми випускаємо фільми в прокат через Top Film, тут - через JRC. Але це може змінитися: ми ведемо переговори з компанією Gemini,  вони будуть випускати наші фільми. Що стосується кінотеатрів, то ми знов-таки почали переговори з Gemini щодо будівництва мережі кінотеатрів. У Києві це "Кінопанорама", також розглядаємо міста Донецьк, Одесу і Дніпропетровськ», - розповів пан Захур.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12551
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Петро
5311 дн. тому
Цитата: " За інформацією громади, в приміщенні кінотеатру колись розташовувалася Купецька синагога". Панове автори, що означає таке посилання? Не "за інформацією громади", а достатньо відкрити будь-який довідник Києва до 1917 року і зазирнути на сторінку вулиці Мала Васильківська (так називалася Шота Руставелі), і ви прочитаєте, що в тій споруді містилася Купецька синагога. Це факт, а не інформація громади.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду