О. Удовіченко «Я розумію, що не залишусь на своїй посаді, якщо переможе Ющенко»

1 Грудня 2004
564
1 Грудня 2004
16:57

О. Удовіченко «Я розумію, що не залишусь на своїй посаді, якщо переможе Ющенко»

564
1 грудня (у 13-ту річницю референдуму про суверенітет України) в Полтаві відбулася прес-конференція голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка, присвячена політичній ситуації в Україні і зокрема на Полтавщині.
О. Удовіченко «Я розумію, що не залишусь на своїй посаді, якщо переможе Ющенко»
Олександр Удовіченко зазначив, що толерантно ставиться до проявів волі людей, в тому числі і до створення громадських організацій (маючи на увазі створення регіонального комітету національного порятунку), але виходити до людей, щоб пояснити свою позицію і позицію облдержадміністрації не бажає, адже, за його словами, «в мітинговому режимі не можна щось обговорювати». Керівник виконавчої влади області додав, що ані міліція, ані інші силові відомства не перешкоджають демонстрантам збиратися щодня на майдані, хоча це «в деякій мірі не в правовому полі».

Особливий резонанс у полтавців викликала участь заступника голови облдержадміністрації Віктора Семенова в з’їзді депутатів усіх рівнів у Сєвєродонецьку Луганської області, де було висловлено сепаратистські наміри трьох східних областей України. На запитання кореспондента про мотиви цієї поїздки, Удовіченко відповів: «Я рекомендував». І додав, що його запросили депутати від Луганської області і Семенов там перебував і як депутат міськради, і як заступник голови облдержадміністрації. Відповідаючи на запитання щодо шаленого адміністративного тиску і багато чисельних порушень на Полтавщині керівник держадміністрації відповів, що звик оперувати фактами, а не чутками. «Відповідно, в мене не має приводів говорити про порушення», – підкреслив Олександр Удовіченко. А щодо використання адмінресурсу зазначив: «Багато держслужбовців дійсно вирішували організаційні моменти, пов’язані з виборами, наприклад, забезпечення вогнегасниками тощо». Про автобуси як з Донбасу, так і з Волині керівник виконавчої служби області готовий дискутувати.

Щодо діяльності ще одного заступника голови Паламарчука, зокрема в штабі кандидата в Президенти Віктора Януковича, то і тут Олександр Удовіченко не став нічого приховувати. За словами глави облдержадміністрації, його заступник Паламарчук дійсно працював головою штабу. «Але юридично тут все чисто», – зазначив він. Паламарчук брав участь у роботі штабу в період своєї відпустки. Голова облдержадміністрації додав, що в його команді – надзвичайна єдність, розбрату немає. «Поки я працюю на цій посаді, в моїй команді не буде розділення і ми працюватимемо над дотриманням законів на території області», – сказав Удовіченко.

Про нещодавню нараду у президента за участю Віктора Януковича Олександр Удовіченко розповів, що прем’р подякував йому за організацію виборів у першому турі. «Рівень відносин і поведінки Прем’єра зовсім інший, ніж йому приписують», – зазначив Удовіченко. «Я не думаю, що залишуся на цій посаді після перемоги Ющенка і не буду давати приводів новій команді, щоб у них не було проблем».

Коментувати відставку уряду Януковича Олександр Удовіченко не став, лише зазначивши, що «вакуум має бути швидко заповнений». Наостанок Олександр Удовіченко ще раз пообіцяв, що жодних силових заходів до учасників демонстрацій застосовано не буде. «Ми домовилися з організаторами мітингів, що вони не будуть провокувати народ на захоплення адмінбудинків», – додав він. Але коли це станеться, «ми будемо застосовувати усіх методів для захисту», – підкреслив губернатор.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
564
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду