Суд визнав фальсифікацію

30 Листопада 2004
610
30 Листопада 2004
21:57

Суд визнав фальсифікацію

610
Два дні Апеляційний Суд Кіровоградської області розглядав cкаргу офіційного спостерігача представника кандидата в Президенти України Ющенка Ревенка А. Д.
Суд визнав фальсифікацію
і виніс рішення задовольнити скаргу повністю та визнати дії територіальної виборчої комісії по встановленню підсумків повторного голосування 21 листопада 2004 року в межах територіального виборчого округу № 100 неправомірними; протокол територіальної виборчої комісії про підсумки повторного голосування в межах територіального виборчого округу № 100 від 23 листопада 2004 року визнати недійсним і скасувати; зобов’язати територіальну виборчу комісію територіального виборчого округу № 100 провести підрахунок голосів виборців територіального виборчого округу № 100 повторного голосування 21 листопада 2004 року відповідно до протоколів дільничних виборчих комісій територіального виборчого округу № 100.

Засідання суду відбулось без присутності відповідачів – 8-ми членів ТВК, які підписали протокол від 23 листопада за межами приміщення ТВК. Згідно із офіційним протоколом, що подали ці члени ТВК та з двома підробленими підписами відсутніх на підпільному засіданні двох членів ТВК від Віктора Ющенка Миколи Садового та Петра Чубченка ( про що заявив перший), участь у виборах в Кіровограді взяли 151 тисяча 670 осіб. 40 тисяч 857 виборців нібито віддали свої голоси за Ющенка. За Януковича ж, згідно протколу, проголосували 92 тисячі 580 кіровоградців. Тобто за Ющенка проголосувало 26,94% виборів цього округу, за Януковича – 61,05%.

Обласний штаб Ющенка, спираючись на паралельний підрахунок голосів, згідно з протоколів, що охороняються в приміщенні ТВК голодуючими та міліцією, стверджує, що за результатами протоколів з усіх 128 виборчих дільниць Кіровограда, які має в розпорядженні штаб, за Ющенка проголосували 83 тисячі 892 виборців, за Януковича – 56 тисяч 010. Це означає, що загальні результати виборів на Кіровоградщині є такими: у Ющенка - 54%, у Януковича – 41% голосів. Таке рішення Апеляційного Суду Кіровоградської області може стати значним аргументом у Верховному суді який зараз розглядає питання по результатам виборів в Україні.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
610
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду