На Львівщині деякі фальсифікатори виборів вже під слідством

30 Листопада 2004
548
30 Листопада 2004
19:56

На Львівщині деякі фальсифікатори виборів вже під слідством

548
Прокуратурою Львівської області порушено кілька кримінальних справ за фактами, які мали місце в регіоні під час другого туру виборів президента України.
На Львівщині деякі фальсифікатори виборів вже під слідством
Прокуратурою Львівської області порушено кілька кримінальних справ за фактами, які мали місце в регіоні під час другого туру виборів президента України. Зокрема 26 листопада порушено кримінальну справу «за фактом перешкоджання з боку службових осіб у здійсненні виборчого права працівникам Миколаївської МДПІ та Дрогобицької ОДПІ у Львівській області». Деякі керівники вищезгаданих силових відомств вимагали у своїх підлеглих здачі своїх відкріпних талонів та рідних, про що, зокрема офіційно заявляли представники податкової міліції Миколаївської МДПІ. Відповідальність за цей злочин передбачена ч.2 ст.15 та ч.2 ст.157 КК України. Справу відкрито «після перевірок за заявами працівників цих податкових інспекцій про перешкоджання їм у здійсненні виборчого права з метою об'єктивного встановлення дійсних обставин події».

Також, прокуратура Львівської області порушила кримінальну справу за фактом підпалу на деяких виборчих дільницях Львова та Дрогобича скриньок з бюлетенями під час другого туру президентських виборів. Зазначимо, що такі випадки було зафіксовано на виборчих дільницях №6, №51, №59 ТВО № 117 у Львові та на ДВК №80, №95 ТВО №123 у Дрогобичі.

Органи внутрішніх справ також порушили кримінальні справи за фактами блокування 22 листопада руху транспорту та трасах Львів-Шегині та Львів-Краковець, що передбачає ч.1 ст.279 КК України. В наступний день після виборів на ділянці шляху Львів-Шегині при в'їзді у Мостиська в напрямку кордону приблизно 300 чоловік перегородили дорогу трьома автомобілями, через що протягом двох годин було порушено рух транспорту. Цього ж дня, 50 осіб заблокували автошинами та металевими предметами циліндричної форми ділянку траси Львів-Краковець, через що понад п'ять годин рух транспорту був практично заблокований. Ці перешкоди були спрямовані на недопущення потоку громадян, які їхали в столицю аби протестувати проти фальсифікацій на виборах. Розслідування проводить слідче управління УМВСУ у Львівській області.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
548
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду