«Газпром-медіа» хоче придбати 51% «Поверхность+»?

8 Жовтня 2009
12663
8 Жовтня 2009
11:36

«Газпром-медіа» хоче придбати 51% «Поверхность+»?

12663
«Газпром-медіа» хоче придбати 51% «Поверхность+»?

Дочірня компанія російського «Газпрому» - «Газпром медіа» - розглядає можливість придбання 51% українського оператора супутникового телебачення «Поверхность+», пише газета «КоммерсантЪ-Украина».

 

За інформацією власних джерел газети, «Газпром-медіа» вже включена до списку компаній, що беруть участь у тендері із залучення стратегічного інвестора, який проводить інвестиційна компанія Concorde Capital. Власник 60% «Поверхности» Віктор Самойленко і голова департаменту інвестиційно-банківських послуг Concorde Capital Віталій Струков не підтвердили, але й не спростували газеті цю інформацію. У прес-службі «Газпром-медіа» відмовилися від коментарів.

 

Однак пан Струков підтвердив, що зараз Concorde Capital шукає покупця, готового викупити не менше 51% «Поверхности». «На цьому тижні завершується прийом заявок, у нас уже є три, чекаємо ще шість. Після цього ми виберемо трьох фіналістів, які будуть допущені до процедури due diligence»,- повідомив він газеті.

 

«Газпром-медіа» вже належить конкурент «Поверхности» - оператор «НТВ-Плюс», який працює в Росії та Україні. Нещодавно компанія придбала контрольний пакет «Національної супутникової компанії», оператора супутникового телебачення, що надає послуги під брендом «Триколор ТВ». «Газпром» оголосив про плани об'єднання двох платформ.

 

Опитані «Коммерсантом» експерти не виключають, що в разі купівлі «Поверхности» розвиток платформ в Україні може піти за російським сценарієм. «Об'єднання двох платформ - найбільш вірогідний крок. Розвивати дві структури-конкуренти невигідно», - вважає аналітик російської інвестиційної компанії «Фінам» Влад Кочетков. «Якщо "Газпром-медіа" купить "Поверхность+" і об'єднає її з "НТВ-Плюс", усім іншим тут робити нема чого. Крім цього, обидві платформи мовлять з одного супутника Eutelsat W4, і у випадку створення об'єднаної платформи витрати на передачу сигналу значно скоротяться», - зазначив медіаексперт Олександр Глущенко.

 

Нагадаємо, що в липні група компаній «Поверхность» оголосила про намір залучити інвестора і почала переговори з продажу від 25% до 51% за 50-100 млн доларів. Фінансовим консультантом булла призначена інвестиційна компанія Concorde Capital. У серпні Віктор Самойленко продав 40% компанії ISTIL Group. Угода, яка оцінювалася в 60 млн доларів, передбачає опціон ISTIL на збільшення частки до 55%.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12663
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5317 дн. тому
Юмор понятен. Заголовок по принципу: если чем-то заинтересовалась не Россия - это инвестиции, всё остальное - загроза нацбезпеци : )
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду