Молодь розумніша за політиків

30 Листопада 2004
567
30 Листопада 2004
14:22

Молодь розумніша за політиків

567
Юнакам та дівчатам з різних куточків України не заважають дружити стереотипи, егоїзм та інші фактори, якими послуговуються державні мужі в політиці.
Молодь розумніша за політиків
27-28 листопада у Вінниці та Дніпропетровську одночасно проходила конференція "Схід та Захід України: будуємо місток терпимості", організована міжнародною молодіжною організацією "Youth CAN". Півсотні учасників зі всіх регіонів України познайомилися, подружилися, обговорили причини і можливі наслідки етнічних, культурних та політичних конфліктів між східними та західними українцями.Учасники конференції дійшли висновку, що причинами напруги у відносинах українських Сходу та Заходу є слабкі культурні та економічні зв'язки і поширеність неправильних стереотипів та упереджень. Було запропоновано шляхи порозуміння між українськими Сходом та Заходом: навчання та заохочення толерантності; організація туристичних поїздок та студентських обмінів; співпраця місцевих органів самоврядування; соціальна реклама у ЗМІ. Також на конференції було ухвалено Декларацію Толерантності російською і українською мовами.

Декларація толерантності:

"Ми, молоді активісти з усіх регіонів України, учасники конференції "Схід та Захід: будуємо місток терпимості", прагнучи миру та взаєморозуміння на Батьківщині, звертаємось до всіх співгромадян з дружнім посланням. Східні і західні українці - один народ! Що б не говорилося про те, що ми різні, це є упередження та стереотипи, які можна й треба подолати. Ми розглянули і визнали брехливими багато поширених міфів. Неправда, зокрема, ніби на Заході не спілкуються з тими, хто говорить російською мовою, а на Сході не спілкуються з тими, хто говорить українською мовою. Неправда, ніби на Заході живуть відсталі та неосвічені люди, а на Сході панує бездуховність і люди забули власний рід та плем'я. Неправда, ніби всі західні українці є агресивні націоналісти, а всі східні українці є бандити у чорних куртках. Хай смішні чутки на зразок цих ніколи не заважатимуть нам бути разом! Ми закликаємо українців налагоджувати більше особистих контактів по той бік Дніпра і цікавитися тамтешнім життям. В цей складний час, коли Україна може розділитися навпіл, ми повинні бути терпимими один до одного. Наш обов'язок - зберігти українську незалежність, наш історичний шанс побудувати вільну, заможну державу та залишитись дружнім, миролюбним народом. Давайте прислухатися і розуміти один одного! Схід і захід - разом!"
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива "Правда переможе"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
567
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 124
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду