Попри протест Нацради ЦВК затвердила положення про середньозважений показник вартості політичної реклами

2 Жовтня 2009
21927
2 Жовтня 2009
14:24

Попри протест Нацради ЦВК затвердила положення про середньозважений показник вартості політичної реклами

21927
Попри протест Нацради ЦВК затвердила положення про середньозважений показник вартості політичної реклами

Центральна виборча комісія на засіданні 2 жовтня затвердила положення  про середньозважений показник вартості одиниці друкованої площі та одиниці ефірного часу в ЗМІ для проведення передвиборної агітації.

 

Як уже повідомляла ТК, 16 вересня ЦВК попередньо схвалила проект положення про середньозважений показник і надіслала його для узгодження Національній раді з питань телебачення і радіомовлення та Державному комітету телебачення та радіомовлення.

 

Згідно з новою редакцією закону «Про вибори Президента України» цей показник має розраховуватися, виходячи з виручки засобу масової інформації від розповсюдження комерційної реклами за четвертий квартал року, що передує виборам. Оскільки вибори призначені на 17 січня 2010 року, згідно із законом треба відштовхуватися від даних за четвертий квартал 2009 року, який іще не наступив. Тож ЦВК запропонувала брати за основу дані останнього кварталу 2008 року.

 

Нацрада на засіданні 23 вересня не підтримала проект ЦВК. На думку Національної ради, ця пропозиція ЦВК є вільною трактовкою закону «Про вибори Президента України» і суперечить статті 60 цього закону, що може дати привід кандидатам оскаржувати результати виборів, посилаючись на порушення процедури підготовки до виборів.

 

ЦВК ознайомилася з рішенням Нацради від 23 вересня 2009 року № 1891 і наказом Держкомтелерадіо від 23 вересня 2009 року № 320, взяла їх до відома та затвердила положення про середньозважений показник вартості політичної реклами. Документ оприлюднять на офіційному сайті ЦВК.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21927
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду