Синоптик Наталка Діденко: нехарактерних погодніх умов не очікується

27 Листопада 2004
1572
27 Листопада 2004
17:34

Синоптик Наталка Діденко: нехарактерних погодніх умов не очікується

1572
Президентські вибори принесли з собою зиму. З суботи перед другим туром у столиці падав сніг і вдарили перші, спочатку нічні, а потім денні морози. Не найкраща погода для тих, хто планує багато часу проводити на вулиці. На погоду як чинник політичної активності українців з острахом, занепокоєнням чи цікавістю дивляться прихильники і Ющенка, і Януковича. Туман розвіє Наталя Діденко, синоптик із понад двадцятилітнім стажем прогнозування погоди:.
Синоптик Наталка Діденко: нехарактерних погодніх умов не очікується
-Яку погоду можна очікувати найближчими днями?

-28 листопада. Ніч. Зниження температури до -2 морозу. Без опадів.

28 листопада. День. Сніг. Потепління до нуля.

29 листопада. Ніч. Мороз до -2.

29 листопада. День. Невеликий сніг. Температура – близько нуля.

30 листопада. Ніч. Сніг і -2

30 листопада. День. Хмарно, без опадів, близько нуля.

1 грудня. Ніч Хмарно. -4.

1 грудня. День -2. Хмарно з проясненнями.

2 грудня. Ніч. Без опадів -6.

2 грудня. День Без опадів -2.

Далі я вже просто не маю права казати, бо точно прогнозувати так далеко практично неможливо.

-Наскільки точні Ваші прогнози?

-Найбільш точні прогнози на одну – максимум три доби. Далі ми просто бачимо тенденцію, яку постійно треба уточнювати. Зрештою, я сама весь час на Майдані, тому точність власних прогнозів відчуваю на своїй шкірі.

-Лютих морозів не буде?

-Не передбачається. Сильний сніг може бути вже цієї ночі. Мокрий такий, важкий. Який заваджає. При нулі градусів це не найприємніша річ. Це одна екстрема. І Ніч 28-го листопада буде найхолодніша. Буде до шести морозу. Поза тим в період до 1-го грудня якихось нехарактерних погодніх умов не очікується.

-Цей прогноз стосується Києва?

-Так.

-Чи очікуються якісь екстремальні погодні умови поза межами Києва? Якась стихія? Будь-що, що відверне увагу. Згадаймо – у день, коли Мороз оприлюднював плівки Мельниченка після того як по дощах вдарив холод – обмерзла вся Вінницька область...

-На мою думку, ні. Тоді був дуже активний циклон з північного заходу, який спричинив обмерзання. Найближчим часом подібних активних циклонів не очікується.

-Які можуть бути погодні небезпеки?

-Ожеледиця на дорогах, налипання мокрого снігу, і в принципі все. Бажано не стояти під будинками, тому що, коли тане сніг на дахах він може збиратися, відставати і обриватися великими шматками вниз. Це може бути небезпечно.

-А бурульки?

-Погодні умови не ті, при яких утворюються небезпечні бурульки, але вважати треба.

-Це так звана „грипозна” погода?

-Підвищена відносна вологість повітря може негативно впливати на стан здоров’я людей, схильних до бронхо-легеневих захворювань. Постійні коливання атмосферного тиску можуть так само вплинути на людей, схильних до серцево-судинних захворювань.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1572
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 119
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду