Моралісти просять «Інтер», «1+1», а особливо ICTV збільшити кількість дитячих програм

1 Жовтня 2009
10171
1 Жовтня 2009
12:25

Моралісти просять «Інтер», «1+1», а особливо ICTV збільшити кількість дитячих програм

10171
Моралісти просять «Інтер», «1+1», а особливо ICTV збільшити кількість дитячих програм

Члени Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі пропонують загальнонаціональним каналам збільшити частку ефірного часу розрахованого на показ програм для дитячої аудиторії. Про це вони зазначили під час засідання, яке відбулося 30 вересня 2009 року.

 

Голова НЕК Василь Костицький повідомив, що за дорученням Комісії спеціалістами апарату проведено аналіз ефіру загальнонаціональних телеканалів «Інтер», «1+1», СТБ, ТЕТ, Новий, ICTV з 31 серпня по 6 вересня 2009 року, під час якого з'ясовано, що дитячих програм на цих каналах недостатньо. За словами Костицького, «Інтер», СТБ та «1+1» обирають для демонстрації дитячих програм ранковий час, починаючи з 5-ї ранку, коли діти їх просто не можуть дивитися, оскільки ще сплять.

 

«Також потрібно відмітити, що спостерігається тенденція до показу інформаційного продукту для дітей блоками, починаючи з 6-ї до 9-ї ранку. Найбільше дитячих програм є на телеканалі ТЕТ, а взагалі немає на ICTV», - сказав голова НЕК.

 

Він також зауважив, що телеканали віддають перевагу дитячим програмам іноземного виробництва, переважно мультфільмам.

 

Обговоривши результати дослідження, члени НЕК вирішили звернутися до керівництва цих телеканалів з пропозицією збільшити частку ефірного часу, розрахованого на показ програм для дітей. А також звернути на це увагу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

Тим часом у прес-службі ICTV заявляють, що канал виконує усі ліцензійні умови щодо частки дитячого телепродукту.

 

«Відповідно до чинного законодавства України дотримання ліцензійних умов належить  компетенції  Національної ради з питань телебачення та радіомовлення. До речі, в ефірі телеканалу ICTV щоранку з понеділка по п'ятницю виходить дитяча програма під назвою <Світанок>. Її ведучі Саша з Анею та Марта з Сашком дитячою мовою - у простій та зрозумілій для своїх ровесників формі розповідають про все, що цікаво дітям  - дружбу, домашніх тварин, природу та інше. У кінці програми транслюється мультфільм», - ідеться у повідомлення прес-служби.

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10171
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Коко
5382 дн. тому
А как же Надзвичайни новыны на ICTV??? Для детей же стараются :-)))
Саше
5382 дн. тому
+5:))))
Саша
5382 дн. тому
Ну як.. інтер ж Велику Політику запустив.. чим не дитяча прграмма?))))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду