Валентина Теличенко: Джига має пряме відношення до фальсифікації слідства

30 Вересня 2009
8804
30 Вересня 2009
19:09

Валентина Теличенко: Джига має пряме відношення до фальсифікації слідства

8804
Валентина Теличенко: Джига має пряме відношення до фальсифікації слідства

Микола Джига мав пряме відношення до фальсифікації розслідування, а чи був пан Джига причетний до замовлення вбивства Ґонґадзе  повинно встановити слідство. Про це зазначила адвокат, представник Мирослави Ґонґадзе  Валентина Теличенко, коментуючи «Детектор медіа» заяву народного депутата Юрія Гримчака (фракція НУ-НС) про причетність регіонала Миколи Джиги до організації вбивства журналіста Ґеоргія Ґонгадзе.

 

«Микола Джига мав пряме відношення до фальсифікації розслідування, саме він маніпулював висновками українських експертів, виступаючи у Верховній Раді, переконував парламентарів, а відтак і всіх нас, що знайдене в таращанському лісі обезголовлене тіло не може бути тілом Георгія Ґонґадзе  та представляв версії вбивства, побудовані на надуманих фактах, які б негативно характеризували  родину Ґонґадзе, друзів та його самого. А чи був пан Джига причетний до замовлення вбивства повинно встановити слідство», - сказала Валентина.

 

Згідно з інформацією «Української правди», Юрій Гримчак про це довідався від своїх джерел у Генпрокуратурі, які повідомили, що про це свідчив генерал Олексій Пукач.

 

«Фактично Пукач підтвердив, що був лише одним з виконавців замовного вбивства, в організації якого безпосередню участь брав нинішній народний депутат від Партії регіонів Джига», - пояснив Гримчак.

 

«Самооборонець» Гримчак нагадав, що нещодавно за вказівкою Джиги як голови слідчої комісії Верховної Ради з Вишгородської райдержадміністрації вилучили усі оригінали документів, які «фактично підтверджують факт незаконної оборудки лідера ПР Віктора Януковича з купівлею державної резиденції «Межигір'я».

 

За словами Гримчака, «якби наша Генеральна прокуратура разом з президентом проявили хоч трохи принциповості та послідовності, то найближчими днями парламент розглядав би не фальсифіковані звіти, а конкретне подання Генпрокуратури про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності та арешт народного депутата (Джиги)».

 

У свою чергу, Джига спростовує цю інформацію. Він повідомив, що доручив юридичним службам підготувати відповідний судовий позов за наклеп.

 

У Генпрокуратурі відмовилися коментувати інформацію «Народної самооборони».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8804
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду