Інформаційний "бєспрєдєл" продовжується...

27 Листопада 2004
669
27 Листопада 2004
13:14

Інформаційний "бєспрєдєл" продовжується...

669
На п’ятий день спротиву ми мали зітхнути з полегкою – нарешті, провідні канали оголосили про початок "об’єктивного" висвітлення подій у новинах. Бруду стало менше, але чи зняло це інформаційну блокаду? Ось як це бачили дописувачі сайту "Майдан-Інформ" maidan. org. ua:.
Інформаційний "бєспрєдєл" продовжується...
26-11-2004 23:23 Генеральна прокуратура не за чесні вибори, вона проти чесних журналістів.

Генпрокурор Г.Васильєв ставить питання про відповідальність суб’єктів ефірного простору, що транслюють сюжети, які містять заклики до вчинення злочинних дій. Зокрема, йдеться про захоплення приміщення "Українського дому", Федерації профспілок України, інших державних установ тощо. "Генеральна прокуратура України переконана, що за кожним фактом порушення закону має відбутися повне і всебічне розслідування. „Винні мають понести відповідальність”.

26-11-2004 22:38 Новости Одессы - отключают кабельное ТВ и электричество.

Не знаем чьих это рук дело, Боделана или Гриневецкого. НО! Со вчерашнего вечера отклено кабельное телевидение отключено в большинстве центральных районов (компания Реноме)! Сутки уже! Кроме этого - вчера некоторые центральные районы города были обесточены с 21:00 до 00:00. Сегодня обесточили уже в 16:00. Сейчас там темно! Информации ноль! Хочется конечно верить что это серьезнейшие технические проблемы и отключение связано с ремонтом, но что-то уж слишком не вовремя!

26-11-2004 21:24 У Донецьку було на 15 хвилин відключено ТБ та радіо "Ера".

Наразі невідомо, чи це були технічні проблеми, чи попередження...

26-11-2004 18:20 Лист на Майдан: Інформаційна блокада в Сумах – допоможіть!

Привет Киев, привет майдан. У меня большая просьба к Майдану. Пожалуйста передайте в СМИ что в Сумах нет полной информации и она не выходит из Сум или в малом объеме. Единственная ТРК"Видикон" в котором работает 3 человека (остальные на "больничном"), и этим все сказано, ничего не передает а только призывает остановить детей. Прошу Вас передайте по разным СМИ сегодня Завод Фрунзе (15000 раб.) приостанавливает работу в поддержку Ющенко с 12.30. И идет на митинг. В сумах с понедельника проходят митинги. Колонами собирают людей с домов и заводов лозунгами "Завод Выходи", "Сумы не спи", "Ющенко, Ющенко наш президент", и очень обидно что ни 1+1, ни 5-й не показывают Сумы как территорию признавшую народного президента Ющенко. Пусть 2/3 Донецких депутатов городского совета не проголосовали за поддержку Ющенко, и из-за этого с четверга на пятницу просидели оккупированные под лозунгом "На работу". В Сумах сложилась ситуации где нужно дати доступ к СМИ из Киева и депутаты дрогнут, а народ поднимется. Мы верим в победу и знайте: мы с первого дня под гнетом Щербаня выходим на улицы. Нам не страшны холода, мы не боимся Щербаня, мы видим президентом только Ющенко. Вся область с Киевом.

26-11-2004 16:55 Листи на Майдан: "ТРК Україна" транслює злочинні заклики.

Около 15:00 по каналу "ТРК Украина" прозвучал призыв к отделению Донбасса от Украины и присоединению его к иностранному государству - России. Автор призыва Базилюк – экс кандидат в президенты Украины. Председательствует на этом [собрании] Близнюк А. М (голова Донецької ОДА – „ПП”). Вооружённые силы Украины и СБУ в этом случае не имеют права сохранять нейтралитет. Пусть Кучма даст оценку этим призывам правителей Донецкой области.

26-11-2004 11:54 У Сімферополі зник 5-й Канал.

"В Симферополе нет 5-го канала. Вместо него ТРК "Неаполь" показывает полный бред. Три дня мы не могли туда дозвониться. Сегодня удалось: девица грубо нахамила. Узнать ничего не удалось. "Черноморка" сегодня тоже не транслирует 5-й. Мы в информационной изоляции. Интернета не достаточно.

26-11-2004 11:47 Повідомленя про саботаж Укрпошти.

Лист на Майдан: "В даний час керівництво державного підприємства поштового зв’язку "Укрпошта" проводить всеукраїнську нараду, на якій обласним і районним відділенням поштового зв’язку вказуються плани передплати тих чи інших періодичних видань (які з певних причин не можуть заручитися підтримкою читачів - їх люди просто не читають)".

25-11-2004 22:22 Листи на Майдан: мои земляки - хорошие, нормальные люди.

Я житель г.Краматорск Донецкой области. Убедительно прошу Вас отнестись к моим

землякам, которых силой (добровольно-принудительно) отправили в Ваш город. Это хорошие, нормальные люди! Они в своём большинстве труженики наших заводов. Их начальство особо не спрашивало! Я сегодня слушал работниц заводов "Старого города" у которых мужей, сыновей, братьев как скот погрузили в вагоны и отправили ночью в Киев. Они опасаются за их жизнь. У некоторых это единственные кормильцы! Да, они настроены, да они под алкоголем и агрессивны! Но поймите и Вы их! У нас нет 5 канала. У нас ничего кроме "потомучты" не показывали по ТВ. Переубедите их по - хорошему! Они НОРМАЛЬНЫЕ ЛЮДИ И ПОЙМУТ ВАС! Мы тоже в Донбассе хотим жить и работать по человечески а не по бандитским понятиям. Не сбрасывайте нас со счетов!

25-11-2004 20:25 З пошти "Майдану": Добрый день, уважаемая Lenta.Ru.

Меня глубоко поразила и оскорбила Ваша новость, расположенная на Вашем сервере по адресу http://lenta.ru/world/2004/11/25/quiet, освещающая утренние (25 ноября 2004 года) события на Майдане Незалежности в Киеве. В ней содержится абсолютно некорректная информация, главная площадь столицы Украины, на которой проводится митинг в поддержку В. Ющенко не пустела с момента объявления начала митинга. И количество людей, разных возрастных категорий на митинге все больше и больше. Вся Европа, весь мир следит за событиями в Украине, и только ваши читатели остаются дезинформированными. А ведь вас читают миллионы людей, миллионы россиян! И они верят вам! Те, у кого есть родственники или знакомые в Украине больше не будут вам доверять.

25-11-2004 18:45

Лист на Майдан: Мер Кривого Рогу скасував свободу слова.

І потрапив до "Чорної книги Майдану". Лист на Майдан: "Мер Кривого Рогу Любоненко Ю.В. оголосив, що у випадку розмов на робочих місцях про Ющенка буде запропоновано написати заяву про звільнення. Цю ідею підтримали керівники багатьох підприємств." Майдан-Інформ закликає мешканців Кривого Рогу повідомляти прізвища прихильників свободи члова по-любоненківські. Їм теж буде відведене почесне місце у "Чорній книзі Майдану".

25-11-2004 15:54 Кількість страйкуючих журналістів «Вістей Першого Національного» збільшилася.

На сьогодні до акції приєдналися 6 журналістів: Юрій Спасокукоцький – спеціальний кореспондент «Вістей», Тетяна Гураль – регіональний кореспондент у Сімферополі, Дмитро Кобець - регіональний кореспондент у Кіровограді , Віктор Макаров - регіональний кореспондент у Луцьку, Ярослав Гретчук - регіональний кореспондент у Івано-Франківську, Світлана Борисик - регіональний кореспондент у Вінниці; та 2 оператора: Анатолій Киричук – оператор у Львові, Віктор Мельник – оператор у Вінниці. Тож нині страйкує 22 телевізійника «Вістей Першого Національного». Офіційної реакції керівництва НТКУ щодо журналістського страйку досі не надходило. Журналісти вирішили, що припинять страйк, якщо керівництво каналу надасть їм гарантії на створення об’єктивних випусків новин. Такими гарантіями, на переконання журналістів, може бути повна участь колективу в створенні новин: погодження із колективом не лише окремих сюжетів, а й верстки випуску в цілому.

25-11-2004 15:29 Співробітникам кримської телерадіокампанії "Чорноморська" погрожують.

Комитет по мониторингу свободы прессы в Крыму выражает серьезную озабоченность в связи с телефонными угрозами, поступающими в адрес журналистов и менеджеров Телерадиокомпании “Черноморская”. По словам тележурналистов, неизвестные представляются сторонниками Виктора Януковича и угрожают работникам ЧТРК физической расправой за неправильное освещение выборов».

По данным мониторинга крымских средств массовой информации на предмет соблюдения законодательства Украины во время избирательной кампании и выборов в Украине, проведенного Комитетом по мониторингу свободы прессы в Крыму совместно с Комитетом “Равенство возможностей”, Ассоциацией “Свободное пространство”, Институтом массовой информации (все – Киев) и организацией “Артикль 19” (Лондон), программы ТРК “Черноморская” во время избирательной кампании отличались наибольшей взвешенностью, объективностью и непредвзятостью.

25-11-2004 13:19 "5-й канал" вимкнуто у Донецькій області.

Як заявили представники кабельної компанії, що ретранслювала "5-й канал", вимкнення відбулось за прямим наказом Кучми.

25-11-2004 10:28 Ізюмські кабельники відключили 5-й канал.

Вчора Кучма заявив, що 5-й канал треба закрити з підбурення до зміни конституційного ладу. І деякі місцеві керівники вже сприйняли це як керівництво до прямої дій. В місті Ізюмі Харківської області оператори кабельних мереж відключили трансляцію 5-го каналу.

25-11-2004 09:37 Луганск: Добро пожаловать в блокаду! 24 ноября Луганский областной совет принял эстафету от остальных областей, проведя внеочередную сессию. Как не трудно догадаться, депутаты собрались с целью обсудить обстановку, сложившуюся в регионе и в стране в целом и озвучить позицию по отношению к некоторым каналам и радиостанциям. Как догадались читатели, речь идет о «5 канале» и ТРК «Эра». Львиную долю отведенного времени господа депутаты не стеснялись обвинять вышеназванные СМИ в предвзятости и нарушении Конституции. В результате было принято решение: и «пятый» и «Эру» в Луганске запретить!

24-11-2004 19:49 На знак "перемоги" Януковича у Київі вирубили Інтернет Наші кореспонденти та читачі повідомили з Київа про те, що в Київі "вирубили" Інтернет.

Багато людей залишились без з'вязку з світом. Від "Майдану": Треба так розуміти, що це,-- і є початком "дємократіі по Януковічу"

"...Але вчора гріх було не оцінити омовіння новинних випусків на “Інтері” та “1+1”. Так, порівняно з тим, що було, – відбувся істотний поступ до “небажання брехати”. Біда в тому, що сьогодні об’єктивні новини – це лише півкроку до правди. І саме тому, що об’єктивність стає на заваді прямій мові. Отже, що змінилося? Ведуча на “Інтері”, щоб ніхто криво не подумав, одразу повідомила про світлі наміри. Після чого я довідався, що Путін невтомно вітає Януковича й говорить про якісь “масовиє бєспорядкі”. Так, події на Майдані почали показувати, – і це тішить. Але коли у нічному випуску ТСН на „1+1” у репортажі радісно стверджується, що “такого не бувало навіть на Новий рік”, – у мене відвисає щелепа. Який, три крапки, Новий рік? Люди мерзнуть четвертий день поспіль, а новинний сюжет наштовхує на думку, ніби у нас карнавал триває.... Михайло Бриних, для „Детектор медіа”... "
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
669
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 123
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду