Партія регіонів просить «Репортерів без кордонів» захистити свободу слова в Україні

29 Вересня 2009
25232
29 Вересня 2009
17:55

Партія регіонів просить «Репортерів без кордонів» захистити свободу слова в Україні

25232
Партія регіонів просить «Репортерів без кордонів» захистити свободу слова в Україні

Партія регіонів звернулася до міжнародної організації «Репортери без кордонів» з проханням захистити свободу слова в Україні. Відповідний прес-реліз опубліковано на сайті регіоналів.

 

«Заява керівника Уряду України Юлії Тимошенко в прямому ефірі на ТРК «Україна» 25 вересня про те, що диктатура в Україні - це вихід з ситуації, викликає глибоку тривогу», - зазначено у тексті звернення.


 


Представники партії висловлюють побоювання, що «Тимошенко готується до диктатури, до використання репресивних органів на догоду своїм інтересам» і є прямою загрозою «для свободи слова в Україні і для демократії загалом».




«Ми стривожені тим, що Тимошенко робить спроби підпорядкувати собі телеканали. Таким прикладом може бути її тиск на телеканал "Інтер", її намагання диктувати новинним програмам, на якому місці треба ставити сюжети з Тимошенко, її зусилля підпорядкувати собі регіональні телерадіокомпанії, незаконне звільнення нею керівника Дніпропетровської телерадіокомпанії, заборона через суди критикувати уряд і саму Тимошенко, намагання призначати собі опонентів у прямих телеефірах - усе це свідчить про небезпеку, яку несуть у собі дії та справжні наміри прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко», - підкреслюють речники Партії Регіонів.



«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25232
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду