Рівненщина визнала Ющенка президентом

26 Листопада 2004
472
26 Листопада 2004
20:13

Рівненщина визнала Ющенка президентом

472
Сесія депутатів міської ради проходила відносно спокійно, чого не можна було сказати про майдан навколо місцевого Палацу дітей та молоді, де зібралися депутати – будівлю оточили кілька тисяч студентів місцевих вузів. Студенти вимагали від депутатів визнати Ющенка Президентом, що й було зроблено 33 депутатськими голосами з 43 присутніх в залі.
Рівненщина визнала Ющенка президентом
Щоправда, згодом виник певний юридичний казус: Президентом Ющенка депутати визнали, а от виконувати його розпорядження та накази, як діючого легітимного Президента, відмовилися.

За відповідне рішення проголосувало лише 20 депутатів, проти – 22, один депутат утримався. Також рівненські депутати звернулися до Верховної Ради з вимогою прийняти Акт про відновлення демократії в Україні з метою недопущення встановлення в ній диктаторського режиму, та до ЦВК, якій висловили недовіру, – із вимогою скасувати результати виборів Президента на всіх виборчих дільницях, де в порушення закону “Про вибори Президента України” були не допущені спостерігачі або члени комісії від Ющенка, та притягнути до відповідальності винних.

Значно бурхливіше проходила в четвер позачергова сесія депутатів обласної ради. Приміщення Рівненської облдержадміністрації, де зібралися депутати області, пікетувало близько 20 тисяч мітингуючих. Після тривалого обговорення депутати ухвалили фактично нейтральне рішення про підтримку волевиявлення виборців Рівненської області, які обрали Президентом Ющенка, висловили недовіру ЦВК й закрили сесію. Проте мітингуючі на площі, на яку транслювався хід сесії, перекрили всі виходи з приміщення, заблокували всі виїзди, а деяких особливо спритних депутатів фактично відловили й силоміць доставили назад в облдержадміністрацію. Після цього депутати обласної ради, більшість із яких становлять представники провладних партій, були змушені визнати Віктора Ющенка Президентом України.

Ввечері рівняни святкували свою перемогу на центральному майдані міста – майдані Незалежності. За даними рівненського обласного виборчого штабу Віктора Ющенка, в мінингу-концерті, на якому виступив народний депутат України Василь Червоній, взяло участь близько 30 тисяч чоловік.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
472
Читайте також
08.10.2001 15:37
gazeta,ru" target="_blank">"газета,ru"
1 118
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду