Спортивні журналісти України та футбольні вболівальники закликали Андрія Шевченка підтримати свій народ у боротьбі за правду

26 Листопада 2004
700
26 Листопада 2004
18:51

Спортивні журналісти України та футбольні вболівальники закликали Андрія Шевченка підтримати свій народ у боротьбі за правду

700
Спортивні журналісти провідних українських телеканалів звернулися з відкритим листом до футболіста збірної України Андрія Шевченка із закликом підтримати свій народ у боротьбі за правду. У зверненні, яке підписали понад 30 журналістів та ведучих, зокрема, Першого національного, “1+1”, “Інтера”, ICTV, СТБ йдеться:.
Спортивні журналісти України та футбольні вболівальники закликали Андрія Шевченка підтримати свій народ у боротьбі за правду
“Для України ти – національний кумир, якого люблять і до думки якого прислухаються мільйони. У світі ти – символ України, через який її сприймає світ. Ми знаємо, що, незважаючи на те, що ти вже пять років мешкаєш в Італії, тобі ніколи не було байдуже, що відбувається на твоїй Батьківщині. Цим листом ми хотіли б донести до тебе правду про те, що відбувається в Україні зараз.

Після другого туру президентських виборів на Майдан Незалежності в Києві вийшли сотні тисяч людей і перебувають там вже п*яту добу. Сотні тисяч людей вийшли на вулиці інших міст України. Вони вважають, що їхні права були порушені внаслідок фальсифікації результатів виборів нинішньою владою. Вони більше не можуть і не хочуть мовчати.»


Напередодні журналісти також провели на Майдані Незалежності у Києві акцію “Напиши листа Андрію Шевченку”, при цьому заклюкаючи усіх охочих звернутися до футболіста бути толерантними та ввічливими. Понад тисячу листів, на яких люди залишали не лише свої прізвища та назви населених пунтктів, з яких вони приїхали до столиці, але іноді і свої контактні телефони, сьогодні кур*єрською поштою відправились до італіського міста Мілан.

Після матчу між збірними України та Туреччини напередодні другого туру президентських виборів Андрій Шевченко виступив на цетральних каналах українського телебачання на підтримку Віктора Якуковича. Під час матчу Ліги чемпіонів в Італії між “Міланом” та донецьким “Шахтарем”, що відбувся цієї середи, вболівальники на стадіоні розгонули плакат італійською мовою. «Шевченко, посоромся - твій вибір змусив плакати твой народ».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
700
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду