The Daily Telegraph виклала понад 120 тисяч євро за інформацію про гроші членів парламенту

25 Вересня 2009
13980
25 Вересня 2009
17:25

The Daily Telegraph виклала понад 120 тисяч євро за інформацію про гроші членів парламенту

13980
The Daily Telegraph виклала понад 120 тисяч євро за інформацію про гроші членів парламенту

The Daily Telegraph заплатила 110 тисяч фунтів стерлінгів, що становить понад 120 тисяч євро, за інформацію про витрати членів парламенту Великобританії. Про це з посиланням на газету The Guardian повідомляє Lenta.ru.

 

Матеріал щодо того, як британські депутати обходяться з бюджетними коштами, вийшов у травні 2009 року. Під час розслідування з`ясувалося, що чимало парламентарів зловживали грошима платників податків задля власних потреб. Основні статті витрат - дизайн інтер`єрів, оплата послуг різних служб тощо.

 

Газета виклала гроші одному з держслужбовців. Після отримання гонорару він надав у розпорядження редакції фінансові документи. На ознайомлення з ними газетярі мали 24 години.

 

Редактор The Daily Telegraph Ендрю Пірс зізнається: рішення про сплату послуг інформатора далося нелегко. До нього підштовхнуло просте порівняння цифр. У Лондоні парламентарі отримують по 65 тысяч фунтів стерлінгів на рік, тоді як на підтримку діяльності британського контингенту в Афганістані Великобританія виділяє всього 17 тисяч.

 

Після виходу числа зі скандальною статтею деякі члени парламенту подали у відставку. Зокрема, помічник лідера Консервативної партії, депутат Ендрю Макей, спікер британського парламенту Майкл Мартінвслед, а також депутат Ентоні Стін.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду