Польський тижневик оштрафовано на 30 тисяч злотих за порівняння аборту із злочинами нацистів

24 Вересня 2009
18193
24 Вересня 2009
11:25

Польський тижневик оштрафовано на 30 тисяч злотих за порівняння аборту із злочинами нацистів

18193
Польський тижневик оштрафовано на 30 тисяч злотих за порівняння аборту із злочинами нацистів

У Польщі оштрафували католицький тижневик Gosc Niedzielny («Недільний Гість») за образу вагітної жінки. Про це з посиланням на Associated Press повідомляє Lenta.ru.

 

Конфлікт виник через серію матеріалів у виданні, де обговорювали вирок Європейського суду з прав людини. За його рішенням, держава мала сплатити жінці відшкодування за те, що вона не змогла зробити аборт. В одній з публікацій видання порівняло аборт зі злочинами нацистів. Героїню публікації, Алісію Тисєнц (Alicja Tysiąc), автор статті назвав убивцею.

 

Пані Тисєнц подала позов до суду, звинувативши тижневик та його видавця Архидієцезію Катовіцьку у порушенні її особистих прав - пошани, доброго імені та приватності, пише католицький часопис Credo. На її думку, редакція не мала права повідомляти подробиці її приватних справ. Жінка наполягала на письмовому вибаченні редакції та морального відшкодування на суму 50 тисяч злотих (близько 140 тисяч гривень).

 

Такі рішення ухвалила 23 вересня після чергового засідання суддя Єва Солецька (Ewa Solecka). Суму штрафу зменшили до 30 тисяч злотих. За її словами, католики мають право на висловлення свого негативного ставлення до абортів і навіть можуть називати їх убивствами. Однак законами Польщі заборонено публічно звинувачувати прихильників абортів у вбивствах.

 

Польське законодавство щодо абортів є чи не найконсервативнішим у Європі. Зокрема, у країні заборонені аборти за власним бажанням.

 

«Детектор медіа»

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18193
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
1
5349 дн. тому
Вже і у поляків дах рве. Все правильно тижневик написав. Аборт - це ще гірше ніж вбивство.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду