Нацрада скасувала ліцензію супутникового каналу «Шоу плюс» та звернеться до суду про анулювання ліцензії ТРК «Прем’єр ТВ»

24 Вересня 2009
16245
24 Вересня 2009
11:11

Нацрада скасувала ліцензію супутникового каналу «Шоу плюс» та звернеться до суду про анулювання ліцензії ТРК «Прем’єр ТВ»

16245
Нацрада скасувала ліцензію супутникового каналу  «Шоу плюс» та звернеться до суду про анулювання ліцензії ТРК «Прем’єр ТВ»

На засіданні 23 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення розглянула результати планової перевірки ТОВ «ТРК „Шоу плюс"», м. Київ (логотип SHOW PLUS), і анулювала ліцензію.

 

Ліцензія на супутникове мовлення була видана компанії 15 лютого 2008 року. У ході перевірки працівники Нацради виявили, що офісу ліцензіата за вказаною адресою не існує, мовлення не розпочате, свідоцтво платника податків анульоване Державною податковою адміністрацією через відсутність сплати податків протягом 12 місяців, а директор Наталія Яковенко звільнена ще в грудні 2008 року. Відповідно до ст. 37 закону «Про телебачення і радіомовлення» Нацрада, констатувавши відсутність супутникового мовлення, вирішила анулювати ліцензію «Шоу плюс».

 

Також Нацрада вирішила звернутися до суду з позовом про анулювання ліцензії провайдера програмної послуги ТОВ ТРК «Прем'єр ТВ», м. Чернівці. Компанія відмовила працівникам Нацради в проведенні позапланової перевірки. Водночас моніторинг зафіксував наявність у пакеті неадаптованих програм «Первого канала. Всемирная сеть» і «TV5. Рига» та відсутність каналів з універсальної програмної послуги: Першого національного (+ ТРК «Ера»), «1+1», Чернівецької ОДТРК, «Інтера», «Ради» тощо. Крім поточних порушень, провайдер мав попередження Нацради, винесені раніше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду