Газета «Слобідський край» вийшла з білими шпальтами

23 Вересня 2009
16597
23 Вересня 2009
15:42

Газета «Слобідський край» вийшла з білими шпальтами

16597
Газета «Слобідський край» вийшла з білими шпальтами

У Харкові протестують журналісти офіційного видання Харківської обласної ради та облдержадміністрації - друкованої газети «Слобідський край». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

У числі за 23 серпня єдиної україномовної газети Харківщини замість публікацій - білі шпальти та написи «Акція протесту». У такому форматі вона вийшла вперше за 92 роки.



За інформацією «Радіо Свобода», колективу видання заборгували зарплату за п'ять місяців. Причина - «існування певних розбіжностей між посадовцями щодо ступеня пливу на редакційну політику напередодні президентських виборів».



«Поки що нас годують обіцянками з боку обласної ради. А адміністрація, здається, взагалі скинула нас із рахунків. Я починаю думати, що ми і досі живемо у якійсь політичній боротьбі. А зараз, напередодні виборів, це стає особливо актуальним. Мабуть ми комусь не подобаємось, або потрібні якість інші офіційні видання», - коментує відповідальний секретар газети Ліна Копецька.

 

У цьогорічному обласному бюджеті фінансування газети передбачено лише наполовину: 400 тисяч гривень замість 800. Заступник керівника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко пояснює це відсутністю коштів у бюджеті.

 


Журналісти заявили: якщо влада не вирішить конфлікт, вони вийдуть з протестом на майдан.


 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16597
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
уважаю
5332 дн. тому
Молодцы!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду