detector.media
23.09.2009 15:42
Газета «Слобідський край» вийшла з білими шпальтами

У Харкові протестують журналісти офіційного видання Харківської обласної ради та облдержадміністрації - друкованої газети «Слобідський край». Про це повідомляє «Радіо Свобода».

 

У числі за 23 серпня єдиної україномовної газети Харківщини замість публікацій - білі шпальти та написи «Акція протесту». У такому форматі вона вийшла вперше за 92 роки.



За інформацією «Радіо Свобода», колективу видання заборгували зарплату за п'ять місяців. Причина - «існування певних розбіжностей між посадовцями щодо ступеня пливу на редакційну політику напередодні президентських виборів».



«Поки що нас годують обіцянками з боку обласної ради. А адміністрація, здається, взагалі скинула нас із рахунків. Я починаю думати, що ми і досі живемо у якійсь політичній боротьбі. А зараз, напередодні виборів, це стає особливо актуальним. Мабуть ми комусь не подобаємось, або потрібні якість інші офіційні видання», - коментує відповідальний секретар газети Ліна Копецька.

 

У цьогорічному обласному бюджеті фінансування газети передбачено лише наполовину: 400 тисяч гривень замість 800. Заступник керівника управління у справах преси та інформації Харківської облдержадміністрації Василь Жигалко пояснює це відсутністю коштів у бюджеті.

 


Журналісти заявили: якщо влада не вирішить конфлікт, вони вийдуть з протестом на майдан.


 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY