Луцьк: Над приміщенням Волинської державної адміністрації встановлено два помаранчевих прапори

25 Листопада 2004
598
25 Листопада 2004
16:56

Луцьк: Над приміщенням Волинської державної адміністрації встановлено два помаранчевих прапори

598
В четвер зранку кілька тисяч лучан взяли в облогу Волинську обласну державну адміністрацію, з метою впливу на керівництво області, аби ті прийняли присягу на вірність народу та новому президенту.
Луцьк: Над приміщенням Волинської державної адміністрації встановлено два помаранчевих прапори
Кількість учасників акції протесту постійно збільшується. Нагадаємо, що раніше Волинська обласна рада ухвалила рішення про недовіру ЦВК та визнала новим Президентом України Віктора Ющенка.

До мітингуючих приєднуються колективи шкіл, установ та організацій області, підприємці. Всі вони вимагають скликання сесії Волинської облради для прийняття Рішень про те, хто і як буде виконувати управління областю, оскільки керівництво облдержадміністрації відмовляється йти у відставку чи скласти присягу на вірність народу та визнаному облрадою Президенту.

До людей на площу вийшов заступник голова обласної ради Василь Струк, який повідомив, що сесія найближчим часом буде скликана.

Депутати Волинської обласної ради Володимир Карпук та Володимир Банада встановили два жовтогарячих прапорів з надписом „Так! Ющенко!” поряд із державним гербом над будівлею облдержадміністрації.

При вході до приміщення ОДА народного депутата України Володимира Бондара, депутатів Волинської обласної та Луцької міської рад намагалися зупинити близько двох десятків працівників спецпідрозділу “Сокіл”, проте, після коротких перемовин вони пропустили депутатів та декількох журналістів у приміщення. Володимир Бондар обурений діями місцевої влади, оскільки, за його словами, “ще не було на Волині такого, щоб влада відгороджувалася від народу міліцією зі зброєю та щитами”.

Народний депутат України Володимир Бондар звернувся до керівництва області з проханням скласти свої повноваження і прислухатися до голосу свого народу. Всі три заступники голови облдержадміністрації відмовилися визнати Президентом Віктора Ющенка, оскільки вони “діють за законами і виконують вказівки Президента Кучми, котрий їх приймав на роботу”. Один із заступників голови Волинської облдержадміністрації Віталій Максим’як сказав: “Це не прерогатива Обласної ради визнавати Ющенка Президентом, я з тим президентом, який буде оголошений відповідно до чинного законодавства”.

На відміну від свого керівництва, працівники даного органу державної влади висловлюють підтримку своїм землякам і на знак солідарності передали прапор Волині для встановлення його на майдані Незалежності в Києві. Перший заступник голови адміністрації області Володимир Панчишин навіть вийшов до громади, проте, висловити свою позицію йому не вдалося – під скандування “Геть з Волині”, “Ющенко – Президент!” та “Ганьба!” він повернувся в кабінет.

Мітингуючі вирішили залишатися на майдані до того часу, поки сесія Обласної ради не ухвалить рішення про обмеження повноважень чинного керівництва обласної держадміністрації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Луцьк
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду