Луцьк: 20 тисяч прихильників Ющенка закликають губернатора піти у відставку

25 Листопада 2004
498
25 Листопада 2004
15:25

Луцьк: 20 тисяч прихильників Ющенка закликають губернатора піти у відставку

498
У Луцьку з ранку поновилися акції протесту. Під стінами обласної держадміністрації перебуває близько 20 тисяч людей.
Луцьк: 20 тисяч прихильників Ющенка закликають губернатора піти у відставку
Кілька годин тому на щоглі біля волинського білого дому навіть замайорів помаранчевий прапор. Депутати від «Нашої України» і депутати обласної ради переконували заступників волинського губернатора написати заяви про звільнення, а сам голова облдержадміністрації Анатолій Француз перебуває вочевидь за межами Луцька.

За одними даними, він на лікарняному, за іншими – у відрядженні.

У приміщенні облдержадміністрації постійно перебуває до 50 спецназівців та омонівців. Їхній настрій доволі дружелюбний, а деякі з них, як заявляють очевидці, навіть запитують у приватних розмовах мітингувальників, чому вони діють так повільно.

Депутати облради скликають позачергову сесію облради, на якій можливе висловлення недовіри голові облдержадміністрації. Сесія затримується через відсутність голови облради Василя Дмитрука. Він повертається із закордонного відрядження з Женеви.

Також стало відомо про підтримку акцій протесту в селах Волинської області Координаційною Радою Волинського об’єднання сільських комітетів. Рада просить повідомляти селян про створення сільських страйкових комітетів області.

Раніше рішення про визнання Ющенка Президентом та невизнання попередніх результатів, оголошених Центральною виборчою комісією, прийняли Луцька, Ковельська, Володимир-Волинська, Нововолинська, Любомльська, Ківерцівська, Горохівська міські та Волинська обласна ради, а також Старовижівська селищна рада Волинської області.

До міської громади Луцька звернувся і мер міста Антон Кривицький. Мер відзначив, що у Луцьку не зафіксовано конфліктів, пов’язаних з акцією протесту. Мали місце лише побутові правопорушення. Він також запевнив лучан, що незважаючи на екстраординарну ситуацію, усі комунальні служби міста працюватимуть.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Луцьк, журналістська ініціатива «Правда переможе!»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
498
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду