«1+1» не коментуватиме звинувачення експерта про імітацію прямих включень у ТСН

18 Вересня 2009
17510
18 Вересня 2009
13:29

«1+1» не коментуватиме звинувачення експерта про імітацію прямих включень у ТСН

17510
«1+1» не коментуватиме звинувачення експерта про імітацію прямих включень у ТСН

«1+1» не коментуватиме звинувачення експерта про імітацію прямих включень у ТСН. Про це рішення компанії повідомила ТК Анастасія Жук, керівник піар-відділу групи «1+1».

 

Нагадаємо, що експерт проекту «У-Медіа» Ігор Куляс дослідив те, що ТСН імітує прямі включення.

 

«ТСН обманює своїх глядачів, видаючи за прямі включення заздалегідь записані на камеру фрагменти!», - пише експерт у статті «1+1». Кількість дає фору якості», зазначаючи, що це є грубим порушенням журналістських стандартів.

 

Причини відмови каналу від коментарів пані Жук не уточнила.

 

 Ігор Куляс - медіатренер; з 1989 року пройшов на українському телебаченні шлях від репортера до шеф-редактора новин. Протягом 1999-2002 років був шеф-редактором телекомпанії «Новий канал» («Репортер»). Стажувався на BBC, Reuters, ITV, CBC. Працював кризовим менеджером у 20 регіональних та загальнонаціональних телекомпаніях.

 

Нині є тренером-консультантом МГО «Інтерньюз-Україна» з телевізійного виробництва. Створив власну методику оцінки новинних програм. Протягом останніх чотирьох років сотні тележурналістів з усієї України пройшли в Ігоря  Куляса та його партнера Олександра Макаренка тренінги в рамках «Школи новин Internews». 

 

У рамках проекту громадської організації Internews Network «У-Медіа» Ігор Куляс здійснює «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян», який «Детектор медіа» реалізує спільно з Інститутом масової інформації.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17510
Читайте також
18.09.2009 07:29
Ігор Куляс
, для «Детектор медіа»
85 360
09.09.2009 09:24
Ігор Куляс
, для «Детектор медіа»
49 897
Коментарі
14
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Обормот
5333 дн. тому
А это не Куляс заметил - Мария // 10.09.2009 10:56:01. Мария молодец.
Эксперт намбер ту
5335 дн. тому
Не, ну Игорь Куляс - тоже не подарок. Ему бы свои аналитические простыни писать надобно по-короче! Но в данном случае Куляс абсолютно прав. И кризис и экономия - здесь не оправдание. Не может 1+1 включиться напрямую - откажитесь от массовых стенд-апов, перейдите в стилистику конца 90-х - это будет честно и вам будут верить. Но, нет ТСН 1+1 под Сашей Ткаченко - это надо рвать глотку и дурить всех вокруг, авсоь не заметят. И Куляс молодец, что заметил! И молодец, что не сделал давнему другу Ткаченко скидку на дружбу! Фигово работаешь и дуришь зрителей - получи гранату.
Влад
5335 дн. тому
если зритель мало-мальски внимателен,не заметить халтуру трудно. делать вид ,что канал держит руку на пульсе - наивно.выглядит это довольно смешно,а вид у участников этого обмана такой суръезный. ну как дети.
Кандид
5335 дн. тому
«1+1» не коментуватиме звинувачення експерта" - БО НІЧИМ КРИТИ.
Знайка
5336 дн. тому
Давайте разъясним уважаемым читателям что такое прямое включение и что такое псевдо включение. Прямое - включение в прямой эфир без временной задержки с места события при наличии необходимых технических средств и временного ресурса на спутнике. Псевдо-прямое - записанный видеоматериал с временной задержкой (стендап журналиства) для последующего воспроизведения в эфире. Бабало закончилось при увольнении сотрудников с 1+1 и выплате 5-6 окладов, бюджет сокращён до неузнаваемости. ПТС наладом дышут, т.к. их обслуживают люди в регионах, а не киевская команда которая периодически получала вздрючку в Киеве. Использование "псевдо" прямых включений оправдано на 100% при перегоне материала через интернет и экономии денег на спутниковые емкости. Отсняв днём сюжет и подсняв стенд-ап (включение) любимый ТСН получает 2 в одном..... и бабло которое экономят заставляя журналистов обманывать людей. А региональные журналисты вынуждены тихо сопеть в дудочку....., а ПР отдел идёт в отказ.... У нас в городе раньше периодически базировалась региональная ПТС (одна из 3-х работающих), а две другие катались по своему сектору.... так ребята гоняли одновременно сюжет и включение, 15 минут достаточно что-бы отправить в Киев видео... Плюсы используют настоящие прямые включение при важных событиях или когда ОЧЕНЬ надо отметиться. Псевдо-прямыми включениями активно пользуется SKY, CNN и другие лидеры мирового информационного пространства используя спутниковые мобильные телефоны для передачи включений и работе на несколько часовых поясов. Примите во внимание, то что часть людей работавших на 1+1 была банально сокращена, а часть свалила самостоятельно. Уровень персонала серьёзно упал, а необходимость работать осталась. Не злитесь на единицы, они хорошие и делают так не со зла и не со злого умысла, а выходя из сложившиеся ситуации и по требованиям Румынских консультантов. p.s. скоро на екранах включение женщин из мужских туалетов, а мужчин из женских + стендап из ньюзрума. О "стандартах" Куляса и его супруги говорить глупо, т.к. они высосаны из пальца и отрабатывают американские гранты, пытаться вмешиваться в работу информационных служб.
Глядач
5336 дн. тому
так, власне, питання: чому "плюси" роблять псевдо-включення? 1. нема грошей? 2. нема сенсу? 3. нема кваліфікованих репортерів? справді цікаво, без образ. чому "плюси" це роблять і що це їм дає??? І Куляс тут ні до чого. гарний він чи поганий. компетентний чи ні... може так простіше самим плюсам"? по-перше, зекономити гроші, уникнути ляпів, а також неправдивої, замовушної інформації...чи маю я рацію?
Gad
5336 дн. тому
А за что извиняться ? Вы еще потребуйте что б 1+1 фильмы в записи не показывали :)))) и все передачи в прямом эфире были ! Избалован нонче зритель оказывается :)
Йой
5336 дн. тому
Куляс озвучил то, что уже даже стали замечать простые зрители, но о чем молчали профи. Кулясу респект - хватит зрителей за лохов держать!
яванка
5336 дн. тому
Щуці: І не треба вибачатись, є претензії по прямим включенням, от їх нехай і озвучують. А то вибачатись за краплю косяка в цілій діжці гонева - означає визнати і все те гониво, що цей, так названний, експерт називає оцінкою.
суці
5336 дн. тому
а за що вибачатися?
щука
5336 дн. тому
але ж прямі включення все одно імітували - так хоч скажіть на фіга? ви що повні уроди? замість того, щоб хоч перед глядачами вибачитися, вони на куляса женуть. звісно, всі ж ображають 1+1. зовсім уже критики не сприймаєте, отупіли?
я
5336 дн. тому
"Працював кризовим менеджером у 20 регіональних та загальнонаціональних телекомпаніях." Ну и где эти телекомпании сейчас? в каком состянии, каких успехов он там добился? особенно инетересен список "загальнонаціональних" компаний (это- какие?) или так, для громкого словца написано?... одно дело тявкать, а другое - быть специалистом, последнее - не про куляса. особенно если вспомнить 1999-2002 годы на "новом" - новости были полный отстой/
Текущий
5336 дн. тому
Та кто он такой, чтоб его комментировать. Еще распинаться перед каждым вечным студентом.
Саша
5336 дн. тому
Та які коментарі? Хіба вони дивляться 1+1?))))) Подивляться - відкоментують)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду