Параноя?

21 Жовтня 2004
564
21 Жовтня 2004
13:44

Параноя?

564
Ситуація в країні така, що краще виглядати параноїком, ніж недооцінювати деякі моменти. До нас зателефонували. "Добрий день, це компанія Ей-Ейч-Ті Консалтинг. Прийміть, будь ласка, факс".
Параноя?
Це було запрошення на прес-конференцію міжнародних спостерігачів за виборами президента. У четвер в агенції Інтерфакс-Україна з пресою зустрінеться група депутатів із Франції на чолі з Т'єрі Маріані.

Начебто жодних несподіванок у цьому повідомленні немає. Лише в тому, хто запрошує на прес-конференцію. "Ей-Ейч-Ті Консалтинг". Або англійською "AHT Consulting". Це "Агентство гуманітарних технологій". Структура, яку очолює Володимир Грановський. Або, після заміни прізвища – Володимир Грановскі. Він же один із активних учасників виборчого штабу Януковича.

Дивний збіг фактів – коли побачення преси і французьких депутатів, які мають проконтролювати чесність виборів, організовує фірма політтехнолога одного із кандидатів.

Ми відверто зізнаємося, що не знаємо, які відносини пов'язують групу міжнародних спостерігачів і структуру радника Януковича.

По гарячих слідах ми намагалися з’ясувати цей дивний зв'язок. Спочатку у приймальні "АГТ" сказали, що не мають до цього відношення. Потім контактна особа із числа співробітників "АГТ", вказана у прес-релізі, сказала, що є "технічним організатором візиту". Від інших коментарів ухилилася.

У підсумку один із керівників "АГТ" Максим Каризький повідомив, що французькі депутати – їх клієнти, і робота "Агентство гуманітарних технологій" – забезпечення їх контактів з медіа. "Ми займаємося відносинами ЗМІ та клієнтів. А те, що деякі співробітники "АГТ" мають контракти зі штабом кандидата в президенти – ну що ж, ми у вільній країні".

Каризький не сказав, хто був замовником інформаційного супроводження цієї групи спостерігачів в України.

Ситуація в країні така, що краще виглядати параноїком, ніж недооцінювати деякі моменти. Хід цих виборів показує, що навіть західні інформагенції стають предметом маніпуляції. Мова іде про досить вдалу операцію Пінчука, який через низку західних PR-агенцій проштовхнув у "Рейтер" прес-реліз клініки "Рудольфінерхаус" із неправдивою інформацією про отруєння Ющенка.

Можливо, цей випадок із "АГТ" і французами – лише пошук чорної кішки в кімнаті з відкритими дверима. Можливо, навпаки – переддень чергової PR-операції. Але, у будь-якому разі, краще бути попередженим.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
pravda,com,ua/">"УП"
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
564
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду