Журналісти звинувачують Пентагон у цензурі

28 Серпня 2009
15703
28 Серпня 2009
09:38

Журналісти звинувачують Пентагон у цензурі

15703
Журналісти звинувачують Пентагон у цензурі

Міжнародна федерація журналістів звинувачує Пентагон у спробі забезпечити висвітлення військових операцій у вигідному для нього світлі. Про це повідомляє російська служба Бі-бі-сі.

 

Раніше американська  військова газета Stars and Stripes опублікувала матеріал про заходи Міністерства оборони США щодо роботи американських ЗМІ в Афганістані. У ньому йдеться про те, що на репортерів заводять досьє, а їх інформаційні повідомлення вивчають за окремими категоріями: позитивні, нейтральні  та негативні. За інформацією видання, така політика необхідна Пентагону задля формування позитивного афганського контингенту у ЗМІ.

 

Як пише Stars and Stripes, зміст досьє впливає на вибір маршруту поїздок журналістів у зоні військових дій в Афганістані. Також передбачено детальні інструкції для надання інформації журналістам.

 

За інформацією Stars and Stripes, замовлення Пентагону щодо темників виконує компанія Rendon Group. Вона відома, зокрема, тим що займалась інформаційною кампанією «Війна проти тероризму».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15703
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду