International Travel Channel не домовився про зйомки з музеєм «Пирогово»

27 Серпня 2009
16593
27 Серпня 2009
11:56

International Travel Channel не домовився про зйомки з музеєм «Пирогово»

16593
International Travel Channel не домовився про зйомки з музеєм «Пирогово»

Знімальній групі International Travel Channel не вдалося домовитися про зйомки у музеї народної архітектури і побуту «Пирогово».

 

Сюжет з кадрами аутентичних хатинок мав увійти до циклу документальних фільмів «Світова одісея Джуліана і Каміли», присвячений різним країнам світу.

 

Щоб отримати дозвіл на зйомку, представники International Travel Channel  заздалегідь надіслали до музею письмовий запит. Відповіді вони не отримали. А коли зателефонували до музею, заступник директора Іван Габор запросив продюсерів програми обговорити ціну.

 

Під час переговорів у Джуліана Ханта та Камілли Андерсен, які є одночасно і ведучими, і продюсерами програми, запросили суму в 2 тисячі гривень. Вона знімальну групу не влаштувала. Тоді їм запропонували знижку у розмірі 200 гривень. Однак рішення представників «Світової одісеї» це не змінило. «Йшлося про невеличкий сюжет для програми, з якого складно було зробити велику історію. Тому бюджет вирішили не виділяти», - розповіла асистент продюсера Джуліан Андерсон Євгенія Загоруйко.

 

За словами Івана Габора, безкоштовно знімати у «Пирогово» можуть лише державні телекомпанії України: «У нас є затверджені дирекцією тарифи, всі рахунки сплачуються у бухгалтерії».

 

Тариф залежить від об`єктів зйомки. Приміром, зйомки усередині будівель «Пирогово» дорожчі за панорами. Максимальна ціна у прайсі -  5 тисяч гривень.

 

Прем'єра оновленого шоу «Світова одісея Джуліана і Каміли» для українських телеглядачів відбудеться 24 вересня. У форматі пригод ведучі розповідають про нові враження від туристичних центрів світу. Нововведення полягає в тому, що герої шоу під час подорожі цікавляться актуальними для жителя сучасного мегаполіса питаннями - від можливості зробити пластичну операцію до місії врятувати місто від атаки смертельного вірусу.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - http://www.volia.com/

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16593
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Neko
5376 дн. тому
І справді дивна поведінка іноземних телевізійників. Що означає "бюджет вирішили не виділяти"? Що можна зняти без бюджету? Хіба що брифінг у Кабміні чи пресуху в Уніан;) Думаю, на своє перебування в Україні - авіапереліт (не автостопом вони ж їхали), проживання, харчування, митні збори за ввезення професійної знімальної техніки - Джуліан та Каміла витратили в десятки разів більше. Та й добові собі вони, напевно, не в 30 гривень виписали...
andrew-1
5376 дн. тому
За кордоном музеї такого рівня ставлять ціну за відеозйомку набагато вищу. А памятки ЮНЕСКО у деяких країнах знімати можна лише з дозволу Міністерства культури, чи туризму. І навіть гроші тут ніякі не допомагають. А що музей мав безкоштовно надати дозвіл для зйомок? Навіть у Африці за зйомки пірамід вимагають 400 доларів. Ми що бананова респубілка...
piton
5377 дн. тому
Не зрозумів, іноземці вирішили поскаржитись на високі ціни в Пирогово? Для них 200, з лишком доларів - це дорого? Чи за межами України їм дають знімати "на халяву"? Вони можуть помститися дирекції музею в Пирогово, зробивши документальний фільм про те, як у стінах пироговських експонатів живе шашіль - збудник смертельного вірусу.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду