Святковий ефір до Дня Незалежності розпочнеться з молитви (ОНОВЛЕНО)

20 Серпня 2009
5679
20 Серпня 2009
10:28

Святковий ефір до Дня Незалежності розпочнеться з молитви (ОНОВЛЕНО)

5679
Святковий ефір до Дня Незалежності розпочнеться з молитви (ОНОВЛЕНО)

На День Незалежності України більшість центральних телеканалів унесли зміни до програмних  сіток. «Перший національний» і ТРК «Київ» розпочнуть ефір 24 серпня з молитви, а ICTV і ТРК «Україна» покажуть документальні фільми про історію України.

 

На Першому Національному о 9.00 транслюватиметься програма «Молитва за Україну» з народною артисткою України та ведучою програми «Між нами...» Христиною Стебельською. Далі в програмі - військовий парад з нагоди 18-ї річниці незалежності України, прем'єра документального фільму «Обличчя свободи» про історію Народного Руху України; о 21.30 - трансляція святкового концерту з Майдану Незалежності.

 

Напередодні Дня Незалежності в ефірі Першого Національного каналу відбудеться прем'єрний показ документального фільму «Цар і раб хитрощів» про трагічну долю українського письменника Миколи Хвильового.

 

ТРК «Київ» так розпланувала свій святковий ефір: о 8.20 - «Молитва за Україну» - пряма трансляція з Софії Київської за участі президента України Віктора Ющенка. О 10 годині розпочнеться пряма трансляція військового параду на Хрещатику. У вечірньому ефірі на ТРК «Київ» - Святковий концерт на Майдані Незалежності, наприкінці якого глядачі почують звернення до народу київського міського голови Леоніда Черновецького та побачать святковий феєрверк.

 

На телеканалі «Інтер» в буде показано фільм виробництва кіностудії імені Довженка - «Богдан-Зіновій Хмельницький». Також в цей день планують провести чотири спецвипуски «Новин» - о 9.00, 12.00, 14.00, 17.00 і програму «Подробиці» о 20.00, які будуть максимально висвітлювати все, що пов'язано з Днем Незалежності України. В випуски інформуватимуть про те, як відзначають свято в Києві, по всій Україні, та  в інших країнах, де є українські діаспори.

 

На К1 вже з 17 серпня транслюється серія сюжетів «Невідомі герої України», присвячена боротьбі за незалежність у 20 - 90 роки минулого сторіччя. З 24 по 28 серпня на каналі в ефірі програми «Один день» буде йти новий серіал «Крила України. Серіал розповідатиме про все, що пов'язане з авіацією: від авіамоделей до українських літаків, про людей, закоханих в небо, про виробництво літаків.

 

В ефірі ICTV заплановано показ документального фільму Костянтина Стогнія «Прапороносці». Ця картина розкаже глядачам про двох українців, які у середині 60-х підняли жовто-блакитний прапор над Києвом.

 

На СТБ до свята сітку не змінюватимуть, але регулярна програма «У пошуках істини» буде присвячена українському прапору («Таємний код українського прапора»).

 

ТРК «Україна» o 10.30 транслюватиме документальний фільм «Справжня історія Отамана Сірка».

 

5 канал працюватиме у звичному інформаційно-святковому режимі - трансляції, прямі включення, репортажі тощо. Як запевнили ТК, в ефірі 5-го буде висвітлено усі важливі події, що відбуватимуться у рамках святкування річниці незалежності.

 

На музичному каналі М1 упродовж всього дня будуть прямі включення з концертних майданчиків Києва. Також заплановано повтор випусків програми «Як це було», присвячених Україні. На сайті каналу проводиться голосування «Хіти сучасної України», яке підіб'є свої підсумки 24 серпня в ефірі М1. До Дня Незалежності канал також поставить святковий логотип.

 

Інший музичний мовник «MTV-Україна» до Дня Незалежності планує провести перший етап соціального проекту «Крута Україна».  

 

Новий канал, ТЕТ, ТРК «Ера» не планують розміщувати у святковому ефірі проектів, тематично пов'язаних з Днем Незалежності.

 

 

Світлана Арсеєнко, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5679
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду