Черкаський чиновник хоче зняти редактора комунальної газети «Місто»

18 Серпня 2009
22918
18 Серпня 2009
11:52

Черкаський чиновник хоче зняти редактора комунальної газети «Місто»

22918
Черкаський  чиновник хоче зняти  редактора комунальної  газети «Місто»

Керівник комунального підприємства «Дирекція парків»  міста Черкаси Олександр Радуцький заявив, що зробить все можливе, щоб зняти з посади редактора міської газети «Місто» Ігоря Чекаленка. Про це він написав у своєму блозі 13 серпня. За словами пана Радуцького, редактор є заангажованою людиною, оскільки друкує в газеті матеріали, не подаючи альтернативних точок зору.  

 

Ігор  Чекаленко не вважає висловлювання керівника комунального підприємства тиском на газету. «Радуцький не вперше робить такі заяви. Він ображений на нас за те, що ми надрукували лист місцевих депутатів, в якому була критика на його адресу. Я пропонував йому висловити свою точку зору, але минуло вже півтора місяці, а він так нічого і не написав. Тому я сприймаю ці заяви, як приказку "Собака гавкає, а караван йде"», - сказав пан Чекаленко. Він також визнав і власну помилку, що потрібно було відразу, друкуючи критичний матеріал, подати й альтернативну точку зору.

 

Редактор комунальної газети «Місто» також повідомив ТК, що питання про зняття його з посади виносилося на сесію Черкаської міської ради, але не набрало потрібної кількості голосів. Редактору пред'явили низку претензій, серед яких зокрема й така, що він друкує матеріали, не узгоджуючи їх з редколегією. «Цю претензію я розцінюю як цензуру, про що й сказав всім членам редколегії», - зауважив Ігор Чекаленко. 

 

З неофіційних  джерел відомо, що пан Радуцький  є близьким другом мера міста Черкаси Сергія Одарича.  

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22918
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5374 дн. тому
Газета вообще уникальная. По-моему, 12 полос. Причём с 3-ей (!) начинается телепрограмма : ) А в "шпаринах" между анонсами передач, анекдотами и рецептами (красоты и маринования огурцов) - постановления Черкасского горисполкома («Місто» - это газета этого государственного органа). А, ещё пару "задних" страниц с кроссвордами и какими-то рассказами. Бумага не самого лучшего качества, мягко говоря. Не знаю, может, это в связи с финансовым кризисом. Но, если сравнить с тем периодом, когда газета ещё только открылась и фунциклировала при Олийныке (один из участников т.н. "Каневской четвёрки", если помните) - то это полнейшая деградация! А я, помню, ещё пример с неё брал для своей школьной стенгазеты : /
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду