Віктор Ющенко: "ПРОСЬБА ИГНОРИРОВАТЬ"

21 Травня 2004
1063
21 Травня 2004
10:23

Віктор Ющенко: "ПРОСЬБА ИГНОРИРОВАТЬ"

1063
"Відбулась зустріч прем'єра Нідерландів Балкененде з Ющенком. Коментар. Відсутній до всієї інформації з даної теми". Але водночас Гельман визнає, що політика інформблокування Ющенка не є ефективною. Цю ж думку поділяє абсолютна більшість штабістів Медведчука. Виняток складають лише двоє "яструбів" – сам глава АП і Васильєв. Великі вітання – Миколі Вересню! Ну, справді, хто як не Вересень зробив, здавалося б, неможливе – витягнув на.
Віктор Ющенко: "ПРОСЬБА ИГНОРИРОВАТЬ"
shtml">прямий ефір віртуального "Громадського радіо" досі не менш віртуального, але, як виявилося, реального фахівця з чорного PR Ігоря Шувалова та московського куратора об’єднаних соціал-демократів Марата Гельмана. Останній, уродженець сонячної Молдавії, ПРОТЕ, наполягає, щоб ми його вважали галеристом – най так і буде! Опонував темникотворцям відомий київський журналіст і політтехнолог Олег Медведєв. Тримався добре, хіба хвилювався сильніше, ніж його цинічніші колеги по "цеху".

"КРАЩЕ ЖУВАТИ, НІЖ..." СКЛАДАТИ ТЕМНИКИ

Одкровень російських піарників чекали більше п’яти років. Саме стільки, за деякими даними, працюють у Києві "заплечных политологических дел мастера" з Москви. Але якщо тоді зарплату їм платили структури, близькі до Віктора Пінчука, то наразі вони тусуються навколо іншого Віктора – Медведчука.

Загальновідомо, що для перемоги на виборах засобів не вибирають. І якщо здавалася "брудною" осінь 1999 року (достатньо згадати інспіроване Банковою кидання бойової гранати у Наталю Вітренко і пізніше плямування цим терактом Олександра Мороза), то 2002-2004 роки – це просто торжество політтехнологічного мракобісся.

Спочатку конструктором перемог есдеків над власною країною у пресі називали керівника московського Фонду ефективної політики Гліба Павловського. Відтак титул перейшов до галериста Гельмана. І лише потім на обрії з’явився Ігор Шувалов.

Про що ж ми дізналися з ефіру "Громадського радіо":

1.Шувалов визнав, що має безпосереднє відношення до піар-супроводження ініціатив глави АП і СДПУ(о).

2.Галерист Гельман визнав, що темники Шувалова є ефективним інструментом і ця технологія імпортована з Росії: "Существуют, я могу показать. На Первом канале мы их делали".

3.Шувалов визнав, що працює над темниками, але не претендує на те, щоб вважатися їхнім батьком: "технологии аналитических записок, редакционной политики и прочего придумали так задолго до меня, что я на это не претендую".

4.Галерист Гельман визнав, що поборює Віктора Ющенка не як технолог (адже, як ми пам’ятаємо, він є лише галеристом!), а просто так – "...я думаю, что этого не произойдет, но если Ющенко станет президентом, то я буду считать это своим личным поражением".

5.Шувалов визнав, що Ющенко мав усі шанси стати президентом України ще у 2001 році, тобто унаслідок акції "Україна без Кучми!"

6.Галерист Гельман визнав, що головна мета роботи його "собратьев" – це сіяння ненависті і зневіри: "единственный способ каким-то образом бороться с этими грязными технологиями – это просто переставать верить всему".

Що, власне, і спостерігаємо – див. "Проте".

Остання фраза модного галериста – це ключ для розуміння того, що відбувається. За гроші Медведчука в Україні працює група осіб, яка намагається нав’язати нам своє – гельманівське, путінське, російське, молдавське, не знаю яке (потрібне підкреслити) – світобачення і майбутнє.

І, треба визнати, ці зерна впали на благодатний ґрунт. Наразі уже третина українців, які прийдуть на вибори, впевнені, що президентом неодмінно оголосять Януковича, хоча всі голосуватимуть за Ющенка...

З багатослівних словесних комбінацій галериста Гельмана й піарника Шувалова ясно, що їм не подобається в майбутньому президентові Ющенкові усього чотири речі:

1.У випадку його перемоги будуть погіршені, "пойдут не тем путем", українсько-російські відносини.

2."Он не обладает необходимыми волевыми качествами".

3.Невідомо, хто буде керувати Ющенком-президентом.

4.Він пізно, об 11-й, приходить на роботу...

...Останнє "суттєве" уточнення, яке пояснює, чому есдеки з надзвичайною брутальністю атакували через пресу вагітну Катерину Чумаченко, засадили за грати віце-прем’єра Юлію Тимошенко, а зараз вішають потрійне убивство на "активістів "Нашої України", які як до жахливого злочину, так і до блоку не мають жодного відношення.

"КОМЕНТАР ВІДСУТНІЙ ДО ВСІЄЇ ІНФОРМАЦІЇ З ЦІЄЇ ТЕМИ"

Ще одне суттєве зауваження, висловлене російським громадянином Шуваловим українському політику полягає у його, Ющенко, низькій креативності: "А что он делает? Я по крайней мере не знаю. Может, кто-то знает... Но, может, этого не знают и на телевидении?"

Надзвичайно слушна і вчасна політтехнологічна порада – "більше світитись", могла б навіть бути оплаченою штабістами Віктора Андрійовича. Якби не одне "але": саме завдяки темникам, які складають підлеглі Шувалова, українське суспільство взагалі позбавлене будь-якої об’єктивної чи хоча б нейтральної інформації про дії та заяви Ющенка (тема окремої розмови як "радять" висвітлювати інших чільних учасників політичного процесу – Симоненка, Мороза, Тимошенко, Кінаха, Литвина тощо).

Прогалини у знаннях пана Шувалова можна ліквідувати шляхом нагадування фрагментів з темників лише останніх тижнів. Принагідно, зауважимо, що "на волю" виходять лише лічені темники, а іноді й окремі аркуші. На жаль, ці стрічки не можна передплатити за каталогом. Але відомо, що їх буває до десяти окремих випусків на день загальним обсягом до півсотні сторінок!..

Віктора Ющенка, по суті, викинули з національного інформаційного простору: "Оприлюднено низку заяв народного депутата В.Ющенка. Коментар. Відсутній до всієї інформації з даної теми".

Ця універсальна формула, яку використовують аноніми з-під стягу Медведчука, була задіяна 25, 30 березня, 7, 14, 16, 17, 19, 22, 28 квітня, 1 травня тощо. І це тільки ті випадки, які можна документально довести.

Але використовуються і інші форми вказівок, обов’язкових до виконання.

30 березня "В 14.00 начнется пресс-конференция лидера "Наша Украина" В.Ющенко на тему "Как вернуть украинцам 10 миллиардов гривень, скрытых правительством" (ул. Ярославская, 1/3б).

Комментарий. Отсутствует ко всей информации по данной теме".

Того ж дня, 30-го, "Триває цитування інтерв’ю народного депутата В.Ющенка газеті "Галицькі контракти".

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

"31 березня народний депутат В.Ющенко зустрівся з Президентом Польщі А.Кваснєвським.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

10 квітня "Віктор Ющенко привітав співвітчизників з Великоднем.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

19 квітня, "Сьогодні на "5 каналі" у прямому ефірі з 18.00 до 22.00 буде проведено телемарафон, присвячений останнім подіям, пов’язаним з учорашніми виборами міського голови Мукачевого. У телемарафоні планується участь лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка.

Коментар. Відсутній до всієї інформації з даної теми".

"Відбулась зустріч прем'єр-міністра Нідерландів Я.П. Балкененде з лідером блоку “Наша Україна" Віктором Ющенком.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

Цікаво, що той-таки темник подає зустріч Кучми з голландським гостем як "тему важную и актуальную": "Аналітики вважають, що ЗМІ обов’язково включать у відповідні сюжети показ рисунків з колекції Франца Кенігса".

"У суботу, 24 квітня, відбулося поширене засідання Національної ради Конгресу української інтелігенції, де його учасники прийняли рішення про висунення кандидатури Віктора Ющенка в Президенти України.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

26 квітня "Оприлюднено заяву лідера блоку "Наша Україна" Віктора Ющенко з приводу річниці Чорнобильської трагедії.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

Лише одного дня, 28 квітня, есдепеушні темники як мінімум тричі згадали Віктора Ющенка. А телебачення – лише раз. Але, подивімося, у якому контексті!

"Сегодня, 28 апреля, у находящегося в Украине с официальным визитом президента Грузии Михаила Саакашвили состоится встреча с лидером украинской оппозиции, главой блока "Наша Украина" Виктором Ющенко.

Комментарий.
Отсутствует ко всей информации по данной теме".

А тепер увага! "Вчителька з с. Моринці спростувала слова народного депутата В.Ющенка про те, що у селі не викладалася українська мова, бо вчителька з цього предмету виїхала на заробітки в Португалію.

Коментар.
Тема важлива і актуальна (29 квітня). Аналітики вважають, що в проміжку між синхронами В.Ющенка та вчительки ведучий чітко охарактеризує слова В.Ющенка словом "неправда".

"5 травня оприлюднено низку заяв народного депутата В.Ющенка, зокрема, зроблених ним в інтерв’ю сайту "Українська правда".

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

"7 травня в музеї В.Івасюка у Чернівцях виставлять експонати, подаровані В.Ющенком.

Коментар.
Відсутній до всієї інформації з даної теми".

Вражає?! Але водночас галерист Гельман визнає, що політика повного замовчування, інформаційного блокування кандидата Ющенка, не є ефективною, є "нетехнологічною". За деякими відомостями, цю ж думку поділяє абсолютна більшість штабістів Медведчука. Виняток складають лише двоє "яструбів" – сам глава АП і відомий у певних колах "журналіст" Сергій Васильєв.

...Зважайте, це тільки початок виборчої кампанії. Марат Гельман уже встиг пообіцяти Олегу Медведєву – "скоро ты узнаешь столько много реальных фактов о твоем любимом Ющенко, что тебе станет плохо..."

Читайте також:

Темник за 5 гривень. Автобусом або через провідницю

Гельман Медведєву: "Скоро ти дізнаєшся стільки реальних фактів про твого улюбленого Ющенка, що тобі стане погано"

Боротьба за демократію в Мукачевому як об’єкт провокації

Медведчук оголосив війну Соросу. Темникову

Держдеп США, Євросоюз, Європарламент – у темниках Медведчука

Мороз – герой мітингу опозиції у темниках Медведчука

Андроповські темники для кучмократії

Перехоплений темник: Ющенко відповідає за канадські суди, а Гербст – за скажених корів
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1063
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду