Канал НТН коштував групі «Інтер» $350 млн

21 Липня 2009
22135
21 Липня 2009
12:08

Канал НТН коштував групі «Інтер» $350 млн

22135
Канал НТН коштував групі «Інтер» $350 млн

Загальна сума угоди щодо купівлі телеканалу НТН - $350 млн. Про це повідомляє газета «КоммерсантЪ».

 

Нагадаємо, вчора U.A. Inter Media Group, яка є власником 61% акцій «Інтера», 90% Enter Film и Enter Music, а також каналів К1, К2 и «Мегаспорт», оголосила про купівлю 40% акцій НТН, які залишалися з часу попередньої угоди. Таким чином, 100% телеканалу НТН відтепер належать компанії U.A. Inter Media Group.

 

Як розповів «Коммерсанту» віце-президент зі стратегічних інвестицій U.A. Inter Media Group Ярослав Порохняк, на момент придбання 60% НТН продавець, за угодою, мав пут-опцион на решту 40%. «Відбулася його реалізація, ми заплатили повну суму і закрили угоду», - каже пан Порохняк, зауваживши, що купівлю було профінансовано за рахунок власних коштів U.A. Inter Media Group.

 

Едуард Прутнік також підтвердив факт продажу своєї частки в НТН, зазначивши, що «попри кризу 40% каналу було оцінено на основі домовленостей 2007 року».

 

За інформацією джерел «Коммерсанта», у жовтні 2007-го сума угоди була рекордною для ринку - пакет було оцінено в $200 млн. «Наскільки мені відомо, канал тоді було капіталізовано, виходячи із суми угоди до 250 млн», - каже співвласник «Української медійної групи» Борис Фуксман. Тоді претенденти на канал (серед яких російські компанії «Проф-Медіа», «СТС-Медіа», фонд Russian Media Ventures та міжнародна група Central European Media Enterprises) називали таку ціну спекулятивною. Проте група «Інтер» була готова платити багато, щоб перешкодити укладанню угоди з «СТС-Медіа», яка пропонувала за 60% НТН близько $150 млн, і не допустити виходу на ринок серйозного конкурента - каналу СТС.

 

За інформацією видання, виходячи з оцінки телеканалу НТН у 2007 році, його 40% могло бути оцінено в $133-166 млн, а весь канал - у $333-416 млн. За оцінками Бориса Фуксмана, опціон міг обійтися групі «Інтер» приблизно у $100 млн.

 

«Наразі в Україні таких грошей не варті навіть 100% великого каналу», - каже Олександр Роднянський, колишній президент російського холдингу «СТС-Медіа». За його словами, такий канал, як НТН, вартий нині максимум $70-80 млн.

 

«Тепер ця угода збиткова, але такі інвестиції робляться не на один рік», - резюмує пан Роднянський.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22135
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду