УНП вимагає в каналу «Росія» спростування інформації про «Божу кару» Василя Червонія

20 Липня 2009
9122
20 Липня 2009
17:36

УНП вимагає в каналу «Росія» спростування інформації про «Божу кару» Василя Червонія

9122
УНП вимагає в каналу «Росія» спростування інформації про «Божу кару» Василя Червонія

Рівненська обласна організація УНП просить Міністерство закордонних справ України зробити заяву з вимогами негайного спростування інформації, викладеної у відеосюжеті телеканалу «Росія» 12 липня. Про це повідомляє «Західна інформаційна корпорація».

 

У вечірньому ефірі Російського державного національного телеканалу «Росія» під час інформаційної програми «Вести недели» було показано розширений сюжет під назвою «Божа кара» про життя і загибель екс-губернатора Рівненщини Василя Червонія. За свідченням рівненської обласної організації УНП, протягом майже семи хвилин відео журналіст телеканалу Валентин Богданов цілеспрямовано дезінформував телеглядачів та принижував честь, гідність та пам'ять політика та державного діяча Василя Червонія.

 

«Називаючи Василя Червонія "поглиначем храмів", журналіст протягом усього відео зображував його, як антигероя для Росії та прихильників УПЦ МП, підкріплюючи усі твердження неправдивими фактами про прізвище Василя Червонія, його день народження, депутатську діяльність, прихильність до УПА та всього українського», - йдеться в заяві УНП.

 

У прес-службі МЗС «Детектор медіа» повідомили, що поки жодних листів із заявами від рівненської облорганізації УНП до них не надходило. Рішення про вимогу спростування від телеканалу «Росія» керівництво МЗС може прийняти лише отримавши такий лист.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9122
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
До О.Михельсона:
5404 дн. тому
Пане Міхельсон! Маю до Вас уклінне прохання. Чи не були б Ви такі ласкаві надати бодай один аргумент (підкріплений фактом) на користь Вашого судження про Василя Червонія як про фашиста.
Олександр Михельсон
5405 дн. тому
Разница между покойным Червонием и Путино-Медведами, с одной стороны, практически незаметна: и тот, и те - фашисты. Но с другой стороны, нельзя не видеть, что фашисты Червонии никогда не правили Украиной. А вот фашисты Путино-Медведы Россией таки да, правят... Так что РТР лучше бы молчало в тряпочку - нашли соринку в чужом глазу, понимаешь.
Клим
5405 дн. тому
Ще б пак! Москалям (саме москалям, а не росіянам) Василь Червоній був як кістка у горлі. Як і все українське, як і сама українська держава. (На доказ чому, як приклад, єдина на всю Росію українська школа). Тож тепер тішаться, забувши про християнську мораль і розписуючись за Господа і його діяння. А після цього хочуть зватися православними і наполягають на тому, що сповідують єдино правдиву віру? Якщо така є правдива віра, то ліпше я лишуся анцихристом - як московські попи називають прихожан української церкви. P.S. 2 ИринаМ: "Божья" пишеться з великої літери, коли вже Ви так слухали свою бабусю і так віруєте ))) 2 Украинец: А Ви, бачу, й на дрібку не українець, одначе й не росіянин. Вочевидь, приблуда без роду-племені, що навіть у школі не вчився. Оте "чюство" російською насправді "чувство" пишеться. ))) Станьте людьми хоч на чверть, а тоді беріться судити інших. А тим більше того, хто був насправді Великим Українцем.
ИринаМ
5406 дн. тому
Моя бабуся говорила: "Бог шельму метит". В этом случае с молнией есть божья воля.
ТВшник
5406 дн. тому
Видел сюжет. Убедительно.
Украинец
5406 дн. тому
Очень содержательный сюжет...с удовольствием посмотрел!!! А реакция УНП только усиливает чюство что он был правдивым!!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду