detector.media
20.07.2009 17:36
УНП вимагає в каналу «Росія» спростування інформації про «Божу кару» Василя Червонія

Рівненська обласна організація УНП просить Міністерство закордонних справ України зробити заяву з вимогами негайного спростування інформації, викладеної у відеосюжеті телеканалу «Росія» 12 липня. Про це повідомляє «Західна інформаційна корпорація».

 

У вечірньому ефірі Російського державного національного телеканалу «Росія» під час інформаційної програми «Вести недели» було показано розширений сюжет під назвою «Божа кара» про життя і загибель екс-губернатора Рівненщини Василя Червонія. За свідченням рівненської обласної організації УНП, протягом майже семи хвилин відео журналіст телеканалу Валентин Богданов цілеспрямовано дезінформував телеглядачів та принижував честь, гідність та пам'ять політика та державного діяча Василя Червонія.

 

«Називаючи Василя Червонія "поглиначем храмів", журналіст протягом усього відео зображував його, як антигероя для Росії та прихильників УПЦ МП, підкріплюючи усі твердження неправдивими фактами про прізвище Василя Червонія, його день народження, депутатську діяльність, прихильність до УПА та всього українського», - йдеться в заяві УНП.

 

У прес-службі МЗС «Детектор медіа» повідомили, що поки жодних листів із заявами від рівненської облорганізації УНП до них не надходило. Рішення про вимогу спростування від телеканалу «Росія» керівництво МЗС може прийняти лише отримавши такий лист.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY