Створення асоціації нішевих телеканалів – питання кількох днів

10 Липня 2009
6569
10 Липня 2009
22:08

Створення асоціації нішевих телеканалів – питання кількох днів

6569
Створення асоціації нішевих телеканалів – питання кількох днів

Сьогодні в ресторані «Тургенєв» відбувся круглий стіл ТК «Малі канали: контент, розповсюдження, вимірювання, реклама». Нішеві мовники й розповсюджувачі говорили про феномен нішевих каналів в Україні й за кордоном, проблеми вимірювання їх аудиторії, питання контенту й реклами.

 

Вальдемар Дзікі, генеральний директор ТРК «Україна», зокрема, зазначив: «Бракує майданчика для розвитку нішевих каналів, бо коли говорять про медіа-ринок, то пригадують насамперед «Інтер» і йому подібні, а не думають про канали, які є власне базою цього ринку. Крім того, бракує їх репрезентації».

 

Павло Шпіцберг, співвласник компанії «Медіасат», назвав «вилку» цін на входження нішевих каналів у кабельну мережу: «Вона абсолютно немотивована і може складати від 100 грн на рік до 50 000 на місяць».

 

 

 

В круглому столі також узяли участь Олександр Пелех, менеджер проектів компанії SES SIRIUS, Вікторія Семененко, керівний партнер компанії Maxximum Advertising, Костянтин Стрюков, генеральний директор телеканалу MTV і Георгій Барзашвілі, менеджер з розвитку бізнесу ТРК «Україна».

 

 

 

Представники нішевих телеканалів зізналися, що за кілька днів, імовірно, оголосять про створення асоціації. Модератор круглого столу, заступник головного редактора сайту «Детектор медіа» Леся Ганжа, резюмувала зустріч так: «Ми дійшли очікуваного висновку, що нішеві канали врятує консолідація».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6569
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
benson
5403 дн. тому
Один канал, может и неинтересен, а вот несколько - вполне себе нормальный медиабизнес...
Гога
5404 дн. тому
У "нишевых" каналов в Украине нет прошлого, настоящего и будущего. Потому что. Нишевый канал - это очень маленький бизнес, который не интересует потенциальных владельцев медиаресурсов (олигархов).
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду