detector.media
10.07.2009 10:05
Владислав Лясовський: Нацрада просила президента не ветувати закон, а підписати його з 15 липня
Владислав Лясовський: Нацрада просила президента не ветувати закон, а підписати його з 15 липня

Нацрада не просила президента України ветувати Закон України про внесення змін до Закону України «Про телебачення і радіомовлення» (щодо зменшення впливу світової економічної кризи на діяльність електронних засобів масової інформації в Україні)» (законопроект № 4480), яким для учасників ринку встановлюється новий порядок розрахунку ліцензійного збору. Про це повідомив «Детектор медіа» Владислав Лясовський, відповідальний секретар Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, у відповідь на заяву кабельних операторів.  

 

«Суть нашого звернення до президента - звернути увагу на дату набрання чинності документа. На нашу думку, доцільніше, щоб цей законопроект починав діяти не з 1 січня 2010 року, а з 15 липня 2009», - наголосив пан Лясовський.

 

Нагадаємо, галузеві асоціації кабельних провайдерів публічно звернулися до президента України з проханням якомога швидше підписати зазначений закон. Згідно з новим порядком розрахунку, прописаним в даному документі, ліцензійні збору для мовників та операторів мають суттєво зменшитися. У свою чергу Лист асоціацій до Президента України був викликаний рішенням Національної ради з питань телебачення і радіомовлення звернутися до Президента України з проханням ветувати і повернути на доопрацювання у Верховну Раду Закон «Про внесення змін до Закону України "Про телебачення і радіомовлення"».

 

На думку Владислава Лясовського, в ситуації є момент непорозуміння: Нацрада наполягає лише на тому, що документ, ухвалений Верховною Радодю, має набрати чинності якомога швидше.

 

«Бо інакше за ці півроку індустрія ляже», - аргументує він.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY