Болото найкраще пристає до болота

8 Липня 2009
3146
8 Липня 2009
10:13

Болото найкраще пристає до болота

3146
Болото найкраще пристає до болота

У третьому класі за найбільшу кількість зданого металобрухту мене нагородили фотоапаратом «Юнкор». Не те що якогось репортажу, я не зняв на ньому жодної фотографії. Але сам фотоапарат і сподівання, пов'язані з ним, запам'ятав на все життя.

Поки ти молодий, а радше, поки юність формує твої настанови, тобі здається, що для того, щоб когось вразити ( а це обов'язково), стати помітним і потрібним, необхідно хоча б написати пісню, зняти кліп і, вже дуже добре, - видати збірку віршів. Можна написати картину і виставити її на оглядини якогось вернісажу. Або стати відомим співаком.  Врешті - замутити якийсь бізнес, заробити грошей і все це купити, щоб стати помітним і потрібним, хай вже й похідним. О, ще можна спробувати добитись видатних спортивних успіхів...

 

Коли стаєш старшим і рецидиви юності полишають тебе, турбують все рідше і рідше, а, відтак, стають необов'язковими до виконання, то приходить розуміння, сформоване практикою: призначень у житті може бути багато і щохвилини, і іноді виявляється, що найважливішим смислом твого життя було те, що колись давно ти допоміг молодій мамі втихомирити немовля у тролейбусі, бо підказав, що дитина хоче пити.

 

Отож, коли будете готувати репортаж, або писати статтю, тощо, то робіть це так, ніби творите найголовнішу справу життя. Навіть якщо робите це за дорученням і маєте щодо цієї роботи внутрішній спротив. Ставтеся до того, що робите так, наче воно складає призначення вашого буття, а все що було досі і те, що буде, немає вже жодного сенсу.

Відтак, ви враз виявите, що майбутнє доправляє до вас безліч мостів, місточків та кладок до нових несподіваних сюжетів, цікавих зустрічей і зворушливих забав. Ви помітите, що немає ні минулого, ні майбутнього, а є лише ваш суверенний простір, який ви мусите вичерпати, а у яких його проявах - це вже залежить від ваших настанов. Тож наснаги вам! Творіть і не переймайтесь: ваше вас не мине, але це буде лише те, чого ви варті. І не дивуйтесь тоді, коли неправда про якогось мера повернеться вже безпосередньо до вас халтурою лікаря. Скільки разів ви збрешете собі, стільки разів ваш простір розчарує вас.

 

Валентин Ткач, Чернівці

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентин Ткач
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3146
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду