У відповідь на звинувачення Нацрада пригадала НТКУ багато інших гріхів

24 Квітня 2009
26659
24 Квітня 2009
22:31

У відповідь на звинувачення Нацрада пригадала НТКУ багато інших гріхів

26659
У відповідь на звинувачення Нацрада пригадала НТКУ багато інших гріхів

Заява прес-служби Національної телекомпанії України щодо того, що попередження, винесене компанії Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, свідчить про прагнення останньої забрати у державного мовника ефірний час та передати певній комерційній телекомпанії, викликала здивування у регуляторному органі. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою Нацради.

 

«Заява... викликала неабияке здивування. . Адже реакцією на санкцію „попередження" має бути усунення всіх виявлених порушень. Відповідно до частини другої ст. 17 „Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" рішення Національної ради, прийняті в межах її повноважень, є обов'язковими до виконання на території України», - нагадує прес-служба Нацради. У заяві зазначено, що Національна телекомпанія для Нацради є таким самим мовником, як і всі інші, і до неї висуваються такі самі вимоги щодо дотримання законодавства і ліцензійних умов.

 

«Під час розгляду результатів останньої перевірки НТКУ було виявлено цілу низку порушень у роботі цієї компанії, а саме: відхилення у виконанні програмної концепції (приміром, дитячих програм  в ефірі  удвічі менше, ніж передбачено в ліцензії), самовільна зміна логотипу до отримання дозволу Національної ради, зменшення загального обсягу мовлення. Все це грубі порушення, що заслуговують  на винесення попередження», - йдеться у заяві. Посилання ж керівництва НТКУ в Нацраді не вважають виправданням зазначених порушень, бо «у складних фінансових умовах нині перебувають усі мовники в Україні, в тому числі й ті, які на відміну від Національної телекомпанії не мають фінансової підтримки від держави».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26659
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
дугін
5481 дн. тому
Такого непрофесійного керівництва в НТКУ не було ніколи. Вдумайтесь ...крнферансьє, піп, невдалий артист, він же приватний підприємець ,охоронець,він же чоловік Білозір,куми Ющенко.Це все команда Ілащука.Пане Ющенко! Кого Ви призначили?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду