detector.media
24.04.2009 22:31
У відповідь на звинувачення Нацрада пригадала НТКУ багато інших гріхів
У відповідь на звинувачення Нацрада пригадала НТКУ багато інших гріхів

Заява прес-служби Національної телекомпанії України щодо того, що попередження, винесене компанії Національною радою з питань телебачення і радіомовлення, свідчить про прагнення останньої забрати у державного мовника ефірний час та передати певній комерційній телекомпанії, викликала здивування у регуляторному органі. Про це йдеться у заяві, поширеній прес-службою Нацради.

 

«Заява... викликала неабияке здивування. . Адже реакцією на санкцію „попередження" має бути усунення всіх виявлених порушень. Відповідно до частини другої ст. 17 „Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" рішення Національної ради, прийняті в межах її повноважень, є обов'язковими до виконання на території України», - нагадує прес-служба Нацради. У заяві зазначено, що Національна телекомпанія для Нацради є таким самим мовником, як і всі інші, і до неї висуваються такі самі вимоги щодо дотримання законодавства і ліцензійних умов.

 

«Під час розгляду результатів останньої перевірки НТКУ було виявлено цілу низку порушень у роботі цієї компанії, а саме: відхилення у виконанні програмної концепції (приміром, дитячих програм  в ефірі  удвічі менше, ніж передбачено в ліцензії), самовільна зміна логотипу до отримання дозволу Національної ради, зменшення загального обсягу мовлення. Все це грубі порушення, що заслуговують  на винесення попередження», - йдеться у заяві. Посилання ж керівництва НТКУ в Нацраді не вважають виправданням зазначених порушень, бо «у складних фінансових умовах нині перебувають усі мовники в Україні, в тому числі й ті, які на відміну від Національної телекомпанії не мають фінансової підтримки від держави».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY